Документалният филм Гео Милев в лабиринта на времето“ ще бъде

...
Документалният филм Гео Милев в лабиринта на времето“ ще бъде
Коментари Харесай

Световна премиера на филм за Гео Милев правят в Стара Загора

Документалният филм „ Гео Милев в лабиринта на времето “ ще бъде показан в Стара Загора на 15 януари (събота) от 17.00 часа в залата на Регионална библиотека „ Захарий Княжески “. Организатори са Община Стара Загора, Къща музей „ Гео Милев “ и Тривиум Филмс.  

„ Старозагорци ще имат справедливата привилегия първи да видят този филм. Това е безспорна международна премиера, лентата не е показвана до момента, премиерата в София ще бъде през март “, заяви на конференция през днешния ден Костадин Бонев, сценарист, режисьор и продуцент на кино лентата. Той бе показан от Милена Желева, зам.-кмет просвета, туризъм и юношески действия.  
Симов: ГЕРБ е правоприемник на злите в поемата " Септември " на Гео Милев
" Шамар за Корнелия. Мъглиж беше пръв... ". С такова заглавие излиза една организация, която надува фанфарите до дъно за тотално опорочения из...
Прочети повече
По думите на Бонев повода за основаването е книгата на Христо Карастоянов „ Една и съща нощ “. Освен това имало и доста прилики сред събитията тогава и сегашната реалност.  

„ Искам да благодаря на Община Стара Загора за поддръжката, взехме решение филмът да бъде показан на 15 януари-рождената дата на Гео Милев “, добави режисьорът. „ Гео Милев в лабиринта на времето “ е плод на четиригодишни изследвания в Къща музей „ Гео Милев “, в националните библиотеки в София и Пловдив, в Държавен списък и Комисията по досиетата.


„ Опитал съм се да събера за коментар имена, които имат свое лице в българската просвета и са надалеч от ласките на ръководещите “, изясни Костадин Бонев.  

Филмът е основан през миналата 2021 година с присъединяване на Христо Карастоянов, Маргарита Младенова, Иван Добчев, Владимир Сабоурин, Милена Ерменкова, Ованес Торосян и Станислав Кертиков. Гласът на разказвача е на актрисата Койна Русева. Консултант е старозагорският книжовен критик Георги Янев, извънреден ценител на творчеството на Гео Милев, употребявано е проучването му „ Баща и наследник “.  
В Стара Загора стартира коледен маратон на четенето
В градът на липите, поетите и вършиме улици започва една прелестна коледна самодейност. Това е маратон на четенето с името " Коледно ни...
Прочети повече
На премиерата ще участват: сценаристът Константин Петров, операторът Алекс Самунджи, Владимир Сабоурин, Койна Русева, Христо Карастоянов и Георги Янев. Входът за събитието е свободен. Присъстващите би трябвало да имат годен зелен документ.

Още от СТАРА ЗАГОРА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР