Документалната поредица на природозащитната организация WWF и киностудио Silverback Films

...
Документалната поредица на природозащитната организация WWF и киностудио Silverback Films
Коментари Харесай

„Нетфликс“ и WWF стартират документална поредица за природата

Документалната поредност на природозащитната организация WWF и киностудио Silverback Films „ Нашата планета “ ще започва на 5 април 2019 година по видеоплатформата „ Нетфликс “. Това беше оповестено публично от сътрудниците, които за първи път разкриха кадри от сериала. Сниман допълнително от 50 страни на всички континенти, амбициозният четиригодишен план ще ни покаже удивителни растения и животни, обитаващи някои от най-крехките екосистеми на Земята. Осемте епизода, снимани с ултра висока резолюция, ще ни пренесат на непознати места: от ледената пустиня на Арктика и мистериозните океански дълбини, до просторните африкански савани и непроходимите джунгли на Южна Америка.

Най-голямата опасност за Земята – това сме ние

Гласът на световноизвестния природозащитник и дипломат на WWF сър Дейвид Атънбъро ще въодушеви милиони хора да схванат по-добре планетата, на която живеем. Научнопопулярната поредност е част от по-голям план, включващ разнородни природозащитни начинания, измежду които просветителни стратегии, ориентирани към хора от всички възрасти.

Все още не е прекомерно късно

„ Нашата планета “ би трябвало да сложи началото на най-важния разговор на днешния ден: по какъв начин да опазим нашия общ дом.  „ Ние сме част от една невероятна планета, само че дейностите ни я трансформират както в никакъв случай до момента в международната история. В същото време държим бъдещето ѝ в ръцете си. Ние сме първото потомство, което осъзнава какво предизвиква на планетата и евентуално последното, което има шанса да внесе смяна “ , споделя Веселина Кавръкова, началник на WWF България.  Храната, водата, даже въздухът, който дишаме, не биха могли да съществуват в свят без природа. Ние разполагаме с разбирането и с технологиите да се оправим с този проблем. Остава единствено да действаме “ .

Ключовата 2020 година

Кинопродукцията потегля броени месеци преди 2020 година, която ще е от историческо значение за околната среда, климата и устойчивото развиване на нашата планета. Тогава се чака международните водачи да преразгледат постигнатия прогрес по Целите за стабилно развиване, Парижкото съглашение за климата и Конвенцията за биологичното многообразие.

„ Ние черпим от ресурсите на природата по-бързо, в сравнение с тя може да ги възпроизведе. Но, в случай че през днешния ден вземем верните решения, до 2030 година към този момент ще забележим първите резултати. В положение сме да създадем един резистентен свят за идващите генерации. Знаем, че е допустимо, само че няма по какъв начин да се оправим сами “ , прибавя още Кавръкова.

Научнопопулярната поредност „ Нашата планета “ излиза откакто отчетът на WWF „ Жива планета “ алармира, че възходящото ползване в международен мащаб води до рекорден срив в биоразнообразието на планетата ни, а популациите на гръбначните животни в света са намалели приблизително с 60% единствено за четири десетилетия.

В тази връзка WWF приканва хората, бизнеса и държавните управления да обединят старания в името на опазването на природата и живота в нея. Според специалистите на организацията човешките общества, стопанските системи и околната среда би трябвало да се развиват в синхрон, тъй като единствено по този начин можем да реализираме стабилно бъдеще за всички.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР