Документ с подписите на демократичните лидери за реформи във време

...
Документ с подписите на демократичните лидери за реформи във време
Коментари Харесай

Плевнелиев: Правителство ще има и то с пълен мандат! Никакви избори!

Документ с подписите на демократичните водачи за промени във време на цялостен мандат.  

Правителство ще има и то с цялостен мандат!

 

Така Росен Плевнелиев чака да завършат диалозите за ротацията, които се водят сред ПП/ДБ и ГЕРБ президентът. Всичко друго би било безконтролно по отношение на страната, счита той.

 

В студиото на Нова телевизия Плевнелиев, въпреки и да не скри разочарованието си, съобщи, че в момента политическите партии са се върнали обратно във времето преди 15 месеца, когато той и Соломон Паси образувана контактната група за сформиране на държавно управление.

 

Случва се това, което не направихме преди година и половина, съобщи Росен Плевнелиев, който разговарял сега и с двете страни. Преговорите се водят на кардинална основа и не са стигнали до имена на министри.

 

„ Не е правилно, че една или друга кандидатура сега стои на масата ”, добави Плевнелиев.

 

А въпросната кардинална основа Плевнелиев разказа като реализиране на мъдрост и формула, която е записана, че се загърбват разликите по избрани тематики, а се резервират разликите по други. Като главните, които би трябвало да реализират мъдрост обаче Плевнелиев посочваше Кирил Петков и Асен Василев, леви популисти, които преди 15 месеца са отказали всевъзможни договаряния и са заявявали  " в никакъв случай и нищо с ГЕРБ ".

 

" Политическа партия би трябвало да схванат, че би трябвало да създадат 1,2,3,4,5 с ГЕРБ, а Бойко Борисов и ГЕРБ да схванат, че в случай че се заиграе с Радев и присъдружни партии ще изгубят доста, най-малкото своята геополитическата ориентировка.

 

По думите му държавно управление ще има, само че при едно изискване.

„ Дали Борисов от една страна, и Петков и Василев от друга, са разбрали, че решенията за бъдещето се крият в научените уроци от предишното. И дали те са научили уроците от предишното ”, разяснява Росен Плевнелиев.

Той изясни, че на договарянията се трансформира правилото, на който се разпределя властта.

 

Прогнозата на Плевнелиев е, че следва: Предаване на ротацията и то за цялостен мандат. Никакви избори! Защото опасността от Путин и неговите политици в България е доста - доста огромна. При поръчка за промени, явен мандат и съдружно съглашение и мачът за Румен Радев към този момент ще е различен.

 

Росен Плевнелиев цитира и вчерашната тирада на Христо Иванов пред " Да, България ", че войводите са доста, само че е време да се свърши нещо за страната.

 

Основната задача на Мария Габриел Росен Плевнелиев вижда в постигането на баланс и ясно формулиране на отговорностите в мандата за държавно управление, в това число и това да е ясна ролята на Движение за права и свободи при назначението на новите членове на регулаторите и другите институции.

 

Според Плевнелиев не би трябвало да се прави драма от обстоятелството, че за 1/3 от регулаторите са нужни гласовете на депутатите от Движение за права и свободи, защото се желае квалифицирано болшинство. Реално това значи 9% от тази 1/3 и това е пренебрежимо малко, в случай че е записано ясно.

 

„ Бойко Борисов би трябвало да разбере, че неговият максимален зложелател е Румен Радев. Незаконно го арестуваха хора, които са били служебни министри на Румен Радев, високо вдигнатият пестник на президента. Ако Борисов разбере, че неговия максимален зложелател е Радев, а Кирил Петков и Асен Василев са подготвени да бъдат почтени към техния електорат, който би трябвало да преглътне, че нещо ще се прави с ГЕРБ, имаме опцията да създадем едно обикновено демократично упражнение, което се случва през днешния ден. Радвам се, че Мария Габриел е поела отговорността да свърши тази работа ”, разяснява Плевнелиев. Той изясни, че сега двете страни разискват цели и решенията по тези цели.

Плевнелиев съобщи, че ще е благополучен Мария Габриел да стане министър председател и ѝ пожела триумф.  

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР