Документ с подписите на демократичните лидери за реформи във време

...
Документ с подписите на демократичните лидери за реформи във време
Коментари Харесай

Плевнелиев: Никакви избори! Ротацията и то за пълен мандат

Документ с подписите на демократичните водачи за промени във време на цялостен мандат. Така чака да завършат диалозите за ротацията, които се водят сред ПП/ДБ и ГЕРБ президентът Росен Плевнелиев . Така и би трябвало да бъде, останалото би било безконтролно по отношение на страната.

В студиото на Нова телевизия Плевнелиев, въпреки и да не скри разочарованието си, съобщи, че сега политическите партии са се върнали обратно във времето преди 15 месеца, когато той и Соломон Паси образувана контактната група за сформиране на държавно управление.

Случва се това, което не направихме преди година и половина , съобщи Росен Плевнелиев, който разговарял сега и с двете страни. Преговорите се водят на кардинална основа и не договарянията не са стигнали до имена на министри. А въпросната кардинална основа Плевнелиев разказа като реализиране на мъдрост и формула, която е записана, че се загърбват разликите по избрани тематики, а се резервират разликите по други. Като главните, които би трябвало да реализират мъдрост обаче Плевнелиев посочваше Кирил Петков и Асен Василев , леви популисти, които преди 15 месеца са отказали всевъзможни договаряния и са заявявали " в никакъв случай и нищо с ГЕРБ ".

" Политическа партия би трябвало да схванат, че би трябвало да създадат 1,2,3,4,5 с ГЕРБ , а Бойко Борисов и ГЕРБ да схванат, че в случай че се заиграе с Радев и присъдружни партии ще изгубят доста, най-малкото своята геополитическата ориентировка.

Прогнозата на Плевнелиев е, че следва: Предаване на ротацията и то за цялостен мандат. Никакви избори . Защото опасността от Путин и неговите политици в България е доста - доста огромна. При поръчка за промени, явен мандат и съдружно съглашение и мачът за Румен Радев към този момент ще е различен.

Росен Плевнелиев цитира и вчерашната тирада на Христо Иванов пред " Да, България ", че войводите са доста, само че е време да се свърши нещо за страната.

Основната задача на Мария Габриел Росен Плевнелиев вижда в постигането на баланс и ясно формулиране на отговорностите в мандата за държавно управление, в това число и това да е ясна ролята на Движение за права и свободи при назначението на новите членове на регулаторите и другите институции.

Според Плевнелиев не би трябвало да се прави драма от обстоятелството , че за 1/3 от регулаторите са нужни гласовете на депутатите от Движение за права и свободи, защото се желае квалифицирано болшинство. Реално това значи 9% от тази 1/3 и това е пренебрежимо малко, в случай че е записано ясно.
 Разминаването в тайминга или кой бърза и кой се бави
Разминаването в тайминга или кой бърза и кой се бави

Надцакването сред ГЕРБ/СДС и ПП/ДБ идва по линията на поемането на отговорност за възможни предварителни избори
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР