Докторът на националния ни футболен отбор - д-р Бисер Бочев,

...
Докторът на националния ни футболен отбор - д-р Бисер Бочев,
Коментари Харесай

Лекарят на националния отбор: Неделев може да се завърне най-рано след 3-4 месеца

Докторът на националния ни футболен тим - доктор Бисер Бочев, разяснява пред " Мач Телеграф " какво се случва с Тодор Неделев и показа детайлности по отношение на положението му.

Кога се чака да забележим Тодор Неделев на терена? Най-песимистичните и най-оптимистичните прогнози.

- Не мога да се нагърбя с сходни прогнози. Първо, става дума за доста сериозна контузия и интервенция. Също по този начин не забравяйте, че участва и психически миг, паралелно с физическото възобновяване. Както споделих н конференцията преди дуела с Грузия - за футбол можем да приказваме най-рано след 3-4 месеца. В момента най-важно е Тодор да се върне към естествения живот. Сигурен съм, че ще се завърне и към футбола.

Как ще протече възобновяване на Неделев?

- Държа да отбележа, че БФС постави оптимални старания от всякакво естество в последните 2 седмици, с цел да стигнем досега, в който Тодор към този момент е вкъщи и в клуба си. Професор Ингороква, който оперира Тошко в Тбилиси, следи възобновяване му, въпреки и отдалечено. Поканихме го да посети Неделев в Пловдив и да даде експертното си мнение за бъдещото му възобновяване.

Къде е Неделев сега?

- В Пловдив, при фамилията си. Смятам, че в тази среда той ще бъде по-спокоен, което ще спомогне и за по-бързото му възобновяване.

Каква е повода единствено Неделев да пострада, в случай, че до него са били Десподов, Недялков и Миланов?

- Първо - би трябвало да сме признателни, че няма други потърпевши, тъй като катстрофата бе в действителност свирепа. Ударът на втория в първия рейс бе навръх мястото, на което Тодор седеше. Но дано въпреки всичко оставим оценките на специалистите - сега тече следствие, което ще откри точните аргументи и условия за случая.

Ще получи ли Ботев Пд обезщетение от ФИФА за случая?

- Не мога да отговоря на този въпрос, защото е отвън моята компетентност. Също по този начин приканвам вас и сътрудниците ви да осигурите нужното успокоение на Тодор и фамилията му.

Имал ли сте сходен случай в кариерата си, в който се е налагало да спасявате човешки живот?

- Не би трябвало да се парадира с подбни истории. В последна сметка това е дългът на лекаря. Радвам се, че в тази ситуация съумях да бъда в помощ и още веднъж благодаря наа проф. Ингороква, чиято интервенция се оказа скъпа за Тодор.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР