Докога ще търпим хора като момчето с поршето от БСП-то

...
Докога ще търпим хора като момчето с поршето от БСП-то
Коментари Харесай

Питане до Narod.bg: Докога ще търпим момчето с поршето от БСП-то Благовест Кирилов?

Докога ще поносим хора като момчето с поршето от БСП-то Благовест Кирилов, добил известност в обществените медии с платени изявления, а не със свършена работа като някогашен заместник-министър и консултант в Министерство на вътрешните работи, пита риторично източник на Narod.bg от държавната администрация.

Скромното момче от младежкото Българска социалистическа партия Благовест Кирилов неизвестно по какъв начин е посочено за заместник-министър на електронното ръководство в кабинета на самозванците Кирчо и Кокорчо.

Момчето, което мъчно си попълни декларацията по член 35 от ЗПКОНПИ, като „ сложната задача “ му лиши рекордно време, се осветли с няколко „ дарени “ жилището в столицата за последните 2 години (96 кв.м. и 122 кв.м.) и като притежател на коли много над прага на опциите си през 2022 година – ягуар за „ скромните “ 100 000 лева и порше Taycan за 500 000 лева, което безочливо паркираше пред Министерство на вътрешните работи, където го играеше… консултант.

Явно пълничкото срамежливо момче от БСП-то е спечелило парите си почтено като консултант и съветник на министъра на вътрешните работи по въпросите за новите документи за идентичност, където с напън поръчваше евтина боклучава техника, че да остане някои лев и за „ закуски “, счита информаторът на Narod.bg.

Младежките „ несгоди ” явно постановат пухкавият социалист Кирилов да живее чартърен в апартамент над 100 кв. м. в топ центъра на София за скромните 1500 лева на месец. Но той може да си го разреши, има влог от 180 000 лева, почтено извоювани и съзнателно спестени даже след покупката на горепосочените коли и като му останат парички, получени под масата от схемите в коридорите на властта. Колко ли би трябвало да му е огромно егото и дребна съвестта, че да си разреши обществено да показва подобен стандарт без да има явен генезис на средствата, пита читателят на Narod.bg.

Реклама

Корпулентният социалист се хвали с напъните по организацията на изборите, само че евентуално от невзискателност не помни да се похвали за комисионната си от вота. Но дано радва обществото в обществените мрежи, тази аудитория му стига. Не се бори той за място в Народното събрание, друга цел има… да може да си купи ВИП достъп до елита, въпреки и със непретенциозен капацитет.

Търси популярност и в този момент господин Кирилов. Сладка се оказа държавната баницата, има още за ядене. Видял е към този момент опциите и по всякакъв начин се пробва отново да се докопа до избран пост. За подобен пост, обаче, трябват умения, управителни за ръководство на фрагменти, финансови за ръководство на парични потоци и не на последно място, еластичност и резистентност при взимане на решения, в стадии на стрес, рецесии или при промяна на властта. Тежка е царската корона, само че сладка му се вижда властта. Удобни са и благините, от които един път към този момент е опитал, като държавен служител…

Неизвестно остава по какъв начин всички тези схеми и врътки остават безшумно в сенките. Обяснението може би е връзката му с пиарка, довела пухкавия Благовест за помощ като консултант в Министерство на вътрешните работи. Помощ по какъв начин да се завоюва от публични поръчки, може би?

Любовницата, която остана в завещание и на министър Калин Стоянов, с цел да може комфортното непретенциозно момче Благовест Кирилов да продължи да развива капацитета си и да усили приходите си. Докато още няма кой да се подгони. Връзките са значими – дали с обществеността, дали в публичния интерес….остава мистерия. Но, добитите облаги остават и са сладки, когато никой не се интересува кой и по какъв начин ти ги е „ дарил “. Откъде идва и кой покровителства наглата проява на подобен стандарт? Откъде са средствата? А ти, господин млад меринджей от Българска социалистическа партия, с икономисване от закуски ли купи всички тия капризи? А вие, елементарни жители, в това време си бройте стотинките в магазина и безшумно се питайте „ Дали ще изкарам месеца до заплата? “…

Крехки са връзките в това нежно държавно управление, нежни са и по коридорите на правосъдната власт, нежни са и в съсловните организации. Без надзор, с разврат и в послушание на избрани ползи.

Но, както всичко, значимо е кой поръчва и заплаща за музиката и кой хапва от държавната баница след това…. Блажени за вярващите, че нещо ще се промени, до момента в който се разрешава такива наглеци да се изживяват като морални съдници…..

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР