Докладът на WEF, който също беше изготвен в сътрудничество със

...
Докладът на WEF, който също беше изготвен в сътрудничество със
Коментари Харесай

Топ 10 на световните рискове за 2024 г. - The World Economic Forum’s готови с доклада

Докладът на WEF, който също беше направен в съдействие със Zurich Insurance Group, интервюира над 1400 световни специалисти по риска, политици и водачи в промишлеността през септември 2023 година по отношение на техните най-големи световни опасения.

Световният стопански конгрес (WEF) разгласява в сряда собствен отчет за световните опасности за 2024 година, разкриващ какви са краткосрочните и дълготрайните закани в света съгласно последното изследване. Повече от 50 страни по света с общо население от към 4,2 милиарда души ще проведат национални и районни избори през 2024 година Тъй като към половината от пълнолетното население на света се насочва към урните през 2024 година, загрижеността по отношение на ролята на изкуствения разсъдък за нарушение на резултатите е отпред в листата на най-големите опасности за 2024 година, съгласно отчета.

„ Докладът за световните опасности за 2024 година “ на Световния стопански конгрес, оповестен в сряда, класира получената от AI дезинформация и нейните последствия за поляризацията на обществото — пред изменението на климата, войната и икономическата уязвимост в своите 10 най-големи опасности през идващите две години.
Авторите на отчета споделиха, че комбинираните опасности „ разтягат адаптивния потенциал на света до неговия лимит “ и приканиха водачите да се съсредоточат върху световното съдействие и построяването на парапети за най-разрушителните зараждащи опасности.

„ Нестабилният световен ред, характеризиращ се с поляризиращи разкази и неустановеност, влошаващите се въздействия на рисковите метеорологични условия и икономическата неустановеност предизвикват ускорение на разпространяването на опасности – в това число дезинформация и дезинформация “, сподели Саадиа Захиди, ръководещ шеф на WEF.

„ Световните водачи би трябвало да се обединят, с цел да се оправят с краткосрочните рецесии, както и да положат основите за по-устойчиво, стабилно, приобщаващо бъдеще “, добави тя.

Топ 10 на международните опасности
Най-често цитираните опасности за идващите две години бяха по ред: дезинформация и дезинформация, рискови метеорологични феномени, поляризация на обществото, кибернесигурност и междудържавен въоръжен спор. В топ 10 също бяха неналичието на стопански благоприятни условия, инфлацията, насилствената миграция, икономическият спад и замърсяването.

Екстремни метеорологични феномени, сериозни промени в земните системи, загуба на биоразнообразие и колапс на екосистеми, дефицит на естествени запаси и дезинформация и дезинформация бяха посочени като най-вероятните опасности през идващите 10 години. Неблагоприятните резултати от AI технологиите също бяха посочени като дълготрайна угриженост.

Целият отчет може да видите тук
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР