Докладът на МФ е опасен, безотговорен и неверен. Най-силното опровержение

...
Докладът на МФ е опасен, безотговорен и неверен. Най-силното опровержение
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Призоваваме отговорните институции категорично да опровергаят доклада на МФ и да пресечем всякакви опити за дестабилизация на страната

Докладът на МФ е рисков, безконтролен и погрешен. Най-силното опровергаване той получи от Българска народна банка - постоянна институция, която разполага с цялата финансово- икономическа информация и с професионален екип.
По техни данни интернационалните валутни запаси на Българска народна банка са на най-високото си равнище за последните 30 година Фискалният запас е 16 милиарда лева по данни на самото МФ. Освен това, министър Велкова (тогава заместник-министър на А. Василев), приготви бюджета на постоянното държавно управление за 2022 година и три годишната планирана рамка за 2023, 2024, 2025 година към него. И там няма и дума за риск за финансовата непоклатимост при заложените параметри за разноски през 2022 година и за тяхното отражение в идващите три години. 
Съвсем разумно следва въпросът:  “Защо тъкмо в този момент МФ се обръща на 180 градуса? “. Може би желаят да прикрият личната си несръчност за събиране на приходите и ширещата се корупция и контрабанда? Но дават ли си сметка каква лавина могат да отприщят с погрешни изказвания и всяване на суматоха?
Призоваваме всички виновни институции изрично да опровергаят отчета на МФ и да пресечем всевъзможни опити за дестабилизация на страната.
Това написа във Facebook водачът на БСП
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР