Държавата трябва да помага на малките общини, а не да

...
Държавата трябва да помага на малките общини, а не да
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин в Сухиндол: Трябва да се помага на малките общини в България, а не да се закриват

„ Държавата би трябвало да оказва помощ на дребните общини, а не да се върви към тяхното обединение или закриване. “ Това съобщи при среща с жители в Сухиндол лидерът на листата на „ Българска социалистическа партия за България “ в 4-ти МИР Велико Търново Кристиан Вигенин. По думите му запазването на общинските центрове подсигурява развиването на дребните обитаеми места.
„ Ако общинският център е някъде другаде, хората незабавно ще бъдат забравени. Сега има живот, благоприятни условия за осъществяване на планове. Освен това, постоянно си проличава, когато кметът е социалист, вниманието се насочва към хората и подобряването на техния живот. Това е част от тактиката на Българска социалистическа партия за опазване на дребните обитаеми места, да се поддържат, макар незаинтересоваността на централната власт “, сподели още Вигенин.
Думите му удостовери и кметът на Сухиндол инж. Пламен Чернев, който показа, че е изключително значимо след изборите да се образува кабинет. Според него без настоящо държавно управление общините не могат да одобряват бюджет за годината и няма по какъв начин да  извършват изцяло своите задължения към хората. Въпреки това, с помощта на цялата администрация, в общинския център и обитаемоте места продължава построяването на инфраструктура.
„ В момента в Бяла река подменяме тръбопровод за 1,6 млн. лева, направихме отводнително дере в Красно Градище, ремонтирахме покрива на учебното заведение, на детската градина, следва ремонт на втората постройка на учебното заведение, четири улици сега се обновяват, слагаме канализация и подменяме тръбопровод. Пътят, който свързва Крамолин, Коевци, Сухиндол и Павликени тази година ще бъде ремонтиран “, показа инж. Пламен Чернев, който връчи на Кристиан Вигенин почетния плакет на общината.
Областният ръководител Мариана Бояджиева поддържа листата с опитни и млади претенденти. Тя акцентира, че е от изключителна значимост Българска социалистическа партия да има по-добър резултат, което ще способства за повече позволени проблеми в страната.
„ За да може България и българския народ да има бранител на елементарните хора в лицето на една мощна Българска социалистическа партия. Защото без лява партия няма по какъв начин да съществува и политическия живот и да имаме резултати, които чакаме в грижата за хората “, сподели Мариана Бояджиева.
Освен лидера на листата в Сухиндол бяха и претендентите за народни представители Цвета Галунова, Георги Филипов и Петко Прокопов. Заедно с Кристиан Вигенин те се срещнаха с управлението на винпрома „ Ловико “ и разгледаха музея на една от най-старите винарни в България, чийто създател Марко Вачков основава първата лозаро-винарка кооперация на Балканския полуостров.
„ Българска социалистическа партия за България “ е номер 1 в бюлетината!
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР