Доклад на Здравната каса препоръчва създаването на програма за контрол

...
Доклад на Здравната каса препоръчва създаването на програма за контрол
Коментари Харесай

Необходима ли е програма за контрол върху майчината заболеваемост и смъртност у нас

Доклад на Здравната каса предлага основаването на стратегия за надзор върху майчината заболеваемост и смъртност у нас.
До него се е стигнало след поредност сигнали на Българския хелзинкски комитет до здравните институции през предходната година.

Докладът предлага да се сложи фокус на този проблем , разясни за БНР Надежда Цекулова, шеф на стратегия „ Кампании и връзки “.

От БХК са изпращали сигнали до Национален статистически институт, НЦОЗА, както и до здравното министерство, поради разминаване в публични данни на разнообразни администрации за майчината смъртност, уточни Цекулова. НЗОК обаче е решила да изследва казуса и да насочи рекомендации. 

„ В началото на 2022 година подадохме сигнала си за трети път, до трети екип на Министерство на здравеопазването “, посочи Цекулова.

„ Не позволявам злоумишлено укриване на информация. От всички документи, които получихме през последните малко повече от една година и прочетохме, оставаме с усещането, че става дума за един обезпокоителен безпорядък във връзка с метода, по който се събира здравната информация “, разяснява Надежда Цекулова в предаването „ Преди всички “.
Цялото изявление слушайте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР