Доклад, изготвен в Министерството на финансите, препоръчва на министър-председателя консолидация

...
Доклад, изготвен в Министерството на финансите, препоръчва на министър-председателя консолидация
Коментари Харесай

Асен Василев узнал за идеи за орязване на социални мерки, управляващите: спазваме закона

Доклад, направен в Министерството на финансите, предлага на министър-председателя " консолидация да се търси посредством понижаване на разноските, включително анулация на към този момент стартирали политики или понижаване анулация на данъчни облекчения ". За това предизвестява във видеообръщение предходният министър, а в този момент кандидат-депутат от " Продължаваме промяната " Асен Василев.

Той пояснява, че " това значи да се спре нарастването на пенсиите, да се анулират част от данъчните облекчения, може би нулевото Данък добавена стойност на хляба или данъчните облекчения за млади фамилии, може би детските градини да спрат да бъдат безвъзмездни, и като цяло да се анулира цялата обществена стратегия и първите
стъпки, които бяха направени за това България да има естествен европейски обществен бюджет, а не " постна пица ".

В отговор на питане от " Дневник " дали подобен отчет съществува, пресцентърът на Министерството на финансите разясни, че не разяснява политически изказвани в предизборна акция. Напомни и че служебният кабинет няма законодателна самодейност и извършва настоящото законодателство. В отговора до " Дневник " се напомня, че е показала картината на настоящото положение на бюджета и прогнозата за идните три години при опазване на актуалните политики.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР