Доказано е, че в България не става дума за коронавирус,

...
Доказано е, че в България не става дума за коронавирус,
Коментари Харесай

Доц. Околийски, СЗО: Не може да става дума за пандемия от коронавирус

Доказано е, че в България не става дума за ковид, сподели в студиото на " Още от деня " доцент Михаил Околийски от Световна здравна огранизация. Следобедът разговаряхме с Министерството на здравеопазването и те споделиха, че става дума за други инфекциозни болести, а не за ковид. В България няма доказан случай на ковид, безапелационен бе той.

По думите му няма по какъв начин човек да се болести с ковид от стока.
Доц. Михаил Околийски, Световна здравна организация, офис - България: Държа да подчертая, че преживяемостта на този вирус е към няколко часа върху предмет, върху метал, картон, тъй че пратка, която е изпратена от Китай, тя пътува дни и седмици и месеци. Заразяването става по въздушно-капков път.
Околийски сподели още, че признаците на ковид не могат да се разграничат от тези на сезонния вирус и, че " сезонният грип в България годишно взима стотици жертви, тъй като хората, изключително тези, които са най-уязвими с хронични болести и дребни деца, не се имунизират, с цел да смекчат признаците на грипа и стават жертви на един сезонен грип, който е нещо всекидневно за страната ".

По думите на Околийски страхът се поражда от това, че това е нов тип вирус и не се знае в каква посока ще се развива.

Той сподели, че през целия ден 16-те топ специалиста на Световната здравна организация, които съставляват така наречен ексклузивен комитет заседават и ще дадат конференция в 20:30 българско време, на което ще кажат дали ще разгласят изключително състояние в публичното здраве от интернационален темперамент.

Доц. Михаил Околийски, Световна здравна организация, офис - България: Опитът сочи, че най-верояно ще бъде оповестено изключително състояние, което допуска не основаване на суматоха в страните, а имплементирането на избрани ограничения за предотвратяване и за опит да се спре разпространяването на вируса. Ситуацията е сериозна, само че не е страшна.
Вижте повече във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР