Доказано е, че ограничаването на приема на аминокиселините метионин, потенциално

...
Доказано е, че ограничаването на приема на аминокиселините метионин, потенциално
Коментари Харесай

Селенът в храната предпазва от затлъстяване и удължава живота

Доказано е, че ограничението на приема на аминокиселините метионин, евентуално би могло да удължи продължителността на живота. Това се реализира посредством съблюдаване на вегански режим на хранене. Разбира се, той не е по усета на всеки.

Ето за какво експертите, ръководени от откритието, че контролът върху аминокиселината води до понижаване на количеството на хормона IGF-1, който управлява силата, взеха решение да потърсят метод да реализират този резултат без ограничавания в храненето. Предишни проучвания демонстрираха, че добавката на селен понижава равнищата на IGF-1 при плъхове. Освен при мишки, учените са изследвали въздействието на селена и върху дрожди.

При животните опитите посочили, че селенът пречи на затлъстяването. При тестванията с дрожди се оказало, че селенът усилва с 62% хронологичната дълготрайност на живота им и с девет генерации - размножителната им дарба.

Една от главните цели на проучването на стареенето е да се открият елементарни способи за удължение на човешкия живот — споделя Джей Джонсън, един от участниците в изследването — Ние открихме доказателства, че краткосрочното прибавяне на органични или неорганични източници на селен дава голям брой здравни преимущества при мишки, най-значимо от които е попречване на затлъстяване в резултат на храненето. Дългосрочно чакаме, че резултатът ще е попречване на заболявания на стареенето и удължение на живота при мишките. Надяваме се, че наблюденията ни върху гризачи ще са годни и при хората.

Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР