Докато всички футболни клубове, сред които и грандове като Барселона

...
Докато всички футболни клубове, сред които и грандове като Барселона
Коментари Харесай

Защо "Реал" Мадрид може да си позволи да не намалява заплатите

Докато всички футболни клубове, измежду които и грандове като " Барселона " и " Байерн " Мюнхен понижават заплатите на своите играчи по време на пандемията от ковид, то " Реал " Мадрид разгласи, че няма желание да трансформира възнаграждениятя.

Според " Марка ", мадридският клуб не се тормози от задаващата се икономическа рецесия поради положителната финансова политика, която президентът Флорентино Перес е водил през последните години във връзка с заплатите.

По данни на испанската медия в последните години чистите облаги на " Реал " са надхвърлили 320 млн. евро. А съгласно годишния финансов отчет, Кралския клуб има запас от 155 милиона евро.

Съотношението на приходите по отношение на заплатите на " Бернабеу " е 52%. Последните рекомендации са процентът да не надвишава 70. Заплатите на играчите в " Реал " са общо 284 милиона евро, а целия фонд работна заплата в клуба възлиза на 394 млн.
Играчите на " Барселона " оповестиха, че понижават заплатите си със 70% Отборът ще подкрепи финансово и чиновници на клуба
В " Барселона ", където към този момент понижиха заплатите с 70%, коефициентът на успеваемост е 65%. Каталунците харчат над 420 милиона за заплати на играчите (541 млн. общ фонд работна заплата). В даден миг обаче коефициентът е достигнал даже 80%, написа още " Марка ".

bTV приканва: останете си у дома!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР