Докато ви има вас и децата ви растат с възстановките,

...
Докато ви има вас и децата ви растат с възстановките,
Коментари Харесай

Румен Радев в Клисура: Безродниците няма да затрият нашата история

Докато ви има вас и децата ви порастват с възстановките, българските песни и възрожденския дух, безродниците няма да затрият нашата история. Народ без минало няма бъдеще, по тази причина сме длъжни да помним. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към жителите и гостите на Клисура, където през днешния ден имаше възстановка на моменти от Априлската епопея. Традиционно в пресъздаването на историята се влкючиха локални самодейци и членове от Национално сдружение „ Традиция “.

Румен Радев благодари на всички потомци и родолюбиви българи, които освен пресъздават славата и величието на Априлското въстание, само че и придвижват завета на дедите ни от потомство на потомство.
Събитията преди 143 години ни припомнят за моралната мощ и величието на един народ, подготвен на всеотдайност в името на свободата, уточни президентът.
Радев акцентира, че вярата в самостоятелна България е упованието на тръгналите към осъзната всеотдайност въстаници, трансформирали града си в клада, осветила пътя към свободата и към нова България. След кървавия разгром клисурци се връщат, с цел да възродят града си от пепелищата.
По думите на президента клисурци са завещали скъп урок за бъдните генерации. Народ, чиито мъже сграбчват допотопни пушки против неведнъж надминаващ съперник в името на правдата и свободата и чиито дами скачат в кладенците дружно с децата си, с цел да не позволен поругаване, подобен народ не може да бъде обуздан и мачкан, безапелационен беше президентът Румен Радев.

Държавният глава посети църквата „ Св. Богородица” в Клисура.

Вчера президентът и Върховен главнокомандващ на въоръжените сили посети Историческия музей на града, след което одобри почетния строй на 61-ва Стрямска механизирана бригада и следи тържествената проверка-заря в памет на падналите за свободата на България.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР