Докато великият приватизатор Николай Банев търка наровете на затвора, частин

...
Докато великият приватизатор Николай Банев търка наровете на затвора, частин
Коментари Харесай

Частен съдебен изпълнител продава имот на Николай Банев в Созопол

Докато великият приватизатор Николай Банев търка наровете на пандиза, частин правосъден реализатор разпродава част от имуществото му. На търг е пуснат ресторант на Банев в Созопол. Цената му е над 1 млн. лева, само че на този стадий мераклия към момента не се е появил.

За порен път, от уеб страницата на частните правосъдните реализатори в Бургаско излиза наяве, че ресторанта на Банев, който се намира в най-оборотната част на Созопол (на ул. „ Ропотамо” №33 ).

От обявлението за обществената обмен на ЧСИ Ивелина Божилова излиза наяве, че парцелът е ситуиран върху терен от 761 кв.м., а застроената му повърхност е 424 кв.метра. Началната оповестена цена за търга е 1 026 288 лева без Данък добавена стойност.

Ресторантът е благосъстоятелност на компанията „ Хелио-тур-с” АД. Според посрледния оповестен спесък на акционерите в Търговския указател, - от 2017 година негови притежатели са „ АКБ Актив “ АД, „ Русалка тур “ООД и „ АКБ Корпорация “ АД – все компании,свързани с Банев. Самият той е член на надзорния съвет на сдружението.

Това е следващото сдружение поело по пътя на несъстоятелността, защото сигурно повода за обществената продажба са неплатените сметки на мастития предприемач към Агенцията за приватизация и следприватизационен надзор. Освен това върху този парцел има вписани няколко възбрани, поради неизплатените задължения на Банев.

Това не е първият опит на частния правосъден реализатор Божилова да продаде този парцел. Преди няколко месеца той още веднъж бе препоръчан на търг, само че цената му тогава беше много по-висока - 1 140 320 лв.. Очевидно е, че никой не е показал интерес към обекта е по тази причина в този момент тя е понижена в позволените от Зкона граници за „ преоценка “ на парцела.

Сега още веднъж се търси мураклия за него и всички, които считат да вземат участие в процедурата, ще би трябвало да подадат своите наддавателни предложения до 1 октомври 2020 година в Районения съд Бургас.

Запознати с парцела споделят, че при положение, че този път заведението откри своя нов притежател, мястото може да се трансформира в много прелъстителен обект за туристите през идващия сезон. Все отново дано не забравяме, че иде тирада за бившето туристическо бюро на Созопол, което от години не действа, само че в кадастъра парцелът е регистриран като заведение за публично хранене. Теренът и постройката разрешават, тук да се появи много прелъстителен обект, стига някой да е податлив да даде такива пари за него.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР