Докато в Испания се състоят сблъсъци от още далечната 1/64-финална

...
Докато в Испания се състоят сблъсъци от още далечната 1/64-финална
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Реал Мадрид - Атлетик Билбао 0:0, невероятен Куртоа

Докато в Испания се състоят конфликти от още далечната 1/64-финална фаза за Купата на Краля, краткотрайният водач в Ла Лига ще изиграе анулирания си доста тежък дуел от 9-ия кръг на шампионата против Атлетик Билбао.
" Кралския клуб " записва най-хубав старт след 14 мача в от сезон 2016/17 (когато завоюва титлата), като ще се опита да продължи в този дух макар тежкото тестване. Двубоят Реал Мадрид - Атлетик Билбао ще се състои на митичния " Сантяго Бернабеу " и ще стартира в 22:00 часа българско време, като ще можете да го следите .
СЪСТАВИ
Реал Мадрид: Куртоа, Менди, Милитао, Алаба, Васкес, Каземиро, Модрич, Кроос, Винисиус, Асенсио, Бензема
Атлетик Билбао: Симон, Лекуе, Нунес, Йерай, Баленсиага, Сарага, Дани Гарсия, Венседор, Муниаин, Уилямс, Раул Гарсия
ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ
В 7-ата минута пристигна и първото чисто състояние в дуела, откакто Бензема някак съумя в наказателното поле да засече центриране към него, макар че не зорко държан от Нунес. Ударът на френския нападател обаче бе отразен от Унай Симон. Секунди по-късно Бензема още веднъж имаше опция, само че Симон отново избави.
В 23-ата минута гостите също можеха да осъществят. Инаки Уилямс получи в наказателното поле, а Милитао не се ориентира добре. Нападателят на Атлетик опита рисков изстрел от добра позиция, само че там Милитао поправи грешката си и ударът на Инаки се отклони в крайници му, с цел да мине с малко около страничния дирек.
Малко по-късно Раул Гарсия засече с глава центриране от директен свободен удар и смъкна топката ниско долу, само че Тибо Куртоа съумя да отрази с ръце по страховит метод и да избави тима си.
ПРЕДИ ДВУБОЯ
Реал се съвзе от разтърсванията в края на септември и началото на октомври и удължи преимуществото си на върха на 4 точки. Карло Анчелоти пък към този момент е записал най-вече приблизително точни от мачове във всички шампионати (2,37) спрямо всеки от непрекъснатите мениджъри на клуба от предходния му престой (2013-2015 година).
" Кралския клуб " няма проблеми с отбелязването на голове през този сезон, като играчите в 10 случая се осъществили най-малко 2 попадения в Ла Лига през акцията. Куриозно обаче - серията им от 4 следващи турнирни победи е подкрепена и от най-дългата серия през сезона в Ла Лига, в която нямат " суха " мрежа.
Реал е водач с 33 точки от 14 мача, до момента в който Атлетик Билбао е на 8-а позиция с 20 пунтка. Баските имат цели 4 равенства в последните си 5 мача в Ла Лига, като другият е проваляне. Те нямат победа в шампионата от 23 октомври, когато пречупиха Виляреал с 2:1.

Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР