Докато в България години наред належащата правосъдна реформа не започва,

...
Докато в България години наред належащата правосъдна реформа не започва,
Коментари Харесай

Обща стачка блокира цял Израел, спряха полетите. Президентът подкрепи протестите


Докато в България години наред належащата правосъдна промяна не стартира, отлагана по разнородни и хутроумни способи, измисляни от партиите на статуквото, обща стачка блокира цялата Държава Израел в опит да спре правосъдната промяна в страната. Разбира се, предстоящата от хората у нас и налаганата от държавното управление на Бенямин Нетаняху промяна, са радикално разнообразни като концепция.

Масовите митинги в Израел прераснаха през днешния ден във всеобща стачка, като първото деяние на стачниците беше да спрат всички полети, излитащи от основното летище на страната – „ Бен Гурион “. Стачката провежда профсъюзат „ Гистадрут “ и служащите от аерогарата първи откликнаха на апела.

Председателят на профсъюза Арнон Бар-Давид съобщи, че задачата на стачката е „ да отдалечи Израел от пропастта “.

В знак на противоречие с промяната през вчерашния ден подаде оставка и министърът на защитата Иов Галант. Той съобщи, че промяната е възмутила израелското общество и снижава боеспособността на армията.

Днес към митинга се причисли и президентът Исак Херцог, който прикани кабинета неотложно да спре промяната, внасяща ерес в обществото.

Припомяме, че израелците стачкуват поради желанието на държавното управление (в което преобладават ултрадесни и религиозни партии) се мъчи да ограничи властта на Върховния съд и да получи повече въздействие при назначението на съдии. Това, съгласно стачкуващите, ще докара до превръщането на израелската народна власт в властнически режим.

Сега Върховният съд има правото да блокира решения на Народното събрание, в случай че сметне, че са непозволени.

През миналата нощ хиляди израелски жители се събраха на митинг пред резиценцията на премиера Бенямин Нетаняху. За да разгони стачкуващите, полицията и притеклите й се на помощ военни елементи ги атахува с водни оръдия.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР