Докато у нас се чудим какво да правим с пустеещите

...
Докато у нас се чудим какво да правим с пустеещите
Коментари Харесай

В Германия вече разработват умни къщи, които произвеждат достатъчно енергия, за да осигуряват ток


Докато у нас се чудим какво да вършим с пустеещите жилища, в Германия към този момент създават умни къщи, които създават задоволително сила, с цел да обезпечат нужното за личния си разход на електричество. Засега те са прототипи в един от научните центрове в Нюрнберг, само че не е надалеч моментът, в който ще се трансфорат в домове за доста хора. В разнообразни научни центрове в Германия към този момент се създават голям брой високотехнологични решения, които ще трансформират заобикалящата ни среда.

За да заредим електрическия автомобил си, ще бъде належащо само да паркираме върху зареждащата станция. Новата технология е безконтактна и се употребява в софтуерен кампус в Берлин. Има единствено един проблем – водачите не се оправят с паркирането тъкмо върху нужното място.

В този кампус се движи безпилотно рейс с шест места. Разработчиците са го кръстили с нежното име Емили и той се оправя отлично и с паркирането върху безконтактния модул, и с придвижването в кампуса, който обезпечава толкоз електричество самичък, че може даже да го продава:

" Произведената електрическа енергия се изпраща към огромна мрежа, поради което ние получаваме заем за равнището на въглеродните излъчвания. Причината е, че метода, по който ние произвеждаме ток не е учреден на въглищно произвеждане, а това единствено по себе си значи, че имаме по-чисто произвеждане спрямо цялостния микс в мрежата " – споделя Андреас Джарфе, който работи в една от фирмите в кампуса в Берлин.
От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Марта Младенова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР