Докато TikTok може да е на първите страници на вестниците

...
Докато TikTok може да е на първите страници на вестниците
Коментари Харесай

Служителите на Tesla са шпионирали шофьорите в продължение на години

Докато TikTok може да е на първите страници на вестниците поради чуването си от държавното управление на Съединени американски щати, компанията на Илон Мъск, Tesla, може да е идната, която ще се озове пред Конгреса. Според Ройтерс група недобросъвестни чиновници на компанията са разкрили информация, която може да се окаже строго класифицирана, потвърждавайки, че колите, които са оборудвани с камери, през цялото това време са записвали данни на потребителите. Деветима някогашни чиновници, които се включиха в полемиката, излагат Tesla на показ и настояват, че високотехнологичната система в действителност е извънредно инвазивна, предава " Giantfreakinrobot ", представени от БГНЕС.

От това, което е изнесено към метода, по който Tesla употребява своите камери в колите, компанията постоянно е държала на своето, като е казвала, че устройствата се употребяват единствено за по-добро обезпечаване на безвредно пътешестване за водачите. Те също по този начин обявиха, че неприкосновеността на персоналния живот е от изключителна значимост за тях, като постоянно добавяха, че по никакъв метод, под никаква форма или тип не употребяват технологията за нещо друго от препоръчаната цел.

Тези някогашни чиновници обаче настояват, че е правилно тъкмо противоположното и че милионите клиенти, които са платили огромни суми за своите коли Tesla, са застрашени от нарушение на неприкосновеността на персоналния живот. Примерите, посочени от ищците, варират от смущаващи до ужасяващи, като в едно от изказванията се показва, че видеокамерата е снимала гол мъж, който се доближава към автомобила му, а в друго се разказва графично произшествие, при което необмислен водач, движещ се с висока скорост, блъска дете на велосипед.

В сместа са включени и клипове с кучета и записи на пътни знаци, само че защото всички те са направени отвън параметрите на мисленето на Tesla, ориентирано към отбрана на персоналните данни, те могат да се окажат нездравословни за компанията. Бившите чиновници настояват, че изображенията са били споделяни във вътрешно групово известие, като доста от по-леките фрагменти са били превърнати във вътрешни мемета (забавни колажи бел. ред.). И въпреки че за по-леките закононарушения всичко може да е занимателно, опцията сходно нещо да се отрази на компанията отсега нататък може да се окаже доста неподходяща.

Тъй като Tesla излага позицията си като подкрепяща неприкосновеността на персоналния живот, тези изказвания са просто скандал, който чака да се случи. Отделен чиновник твърди, че няколко от записите наподобява са направени, когато автомобилът е бил освен паркиран, само че и изключен. Макар че това е било функционалност, която притежателите са можели да избират, компанията я е премахнала преди години, което прави случаите още по-ужасяващи за компанията.

В друго изказване се твърди, че записите са се въртели даже в частната благосъстоятелност на хората, разкривайки клипове от техните гаражи и домове на тези, които имат достъп до камерата.

Това следващо разтърсване в Tesla е последното нещо, от което се нуждае основният изпълнителен шеф Илон Мъск. След като се трансформира в един от най-мразените хора в обществените мрежи след поглъщането на Туитър в края на предходната година, Мъск се пробва да резервира главата си над водата, като наподобява, че целият интернет - в това число Уилям Шатнър - го преследва. Макар че Мъск и компанията му може да са на върха на технологиите, сигурно ще им е мъчно да продължат да създават своите артикули, в случай че тези артикули заплашват персоналния живот на потребителите.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР