Докато Стоян Мавродиев се пазари за лични имотни сделки с

...
Коментари Харесай

Стоян Мавродиев: С Шиши знаеш, че съм близък, в добри отношения

Докато Стоян Мавродиев се пазари за персонални имотни покупко-продажби с Димитър Ламбовски, той дава обещание и поддръжка за възможни планове от държавната Българска банка за развиване, която ръководи. Така най-кратко може да се заключи изминал диалог сред двамата, който през днешния ден бе получен от няколко медии и първо от Гражданско придвижване " БОЕЦ ". Извън този явен спор на ползи има и други проблеми: " детайлът ", че тези имотни придобивки по този начин и не са декларирани от Мавродиев, а също и че той обществено отхвърли да има къща в Гърция предишното лято.

А в добавка записът вади на показ и детайлности от кухнята на топлите връзки сред политици, регулатори и топ банкер. Мавродиев показва възприятие за непоколебимост на поста си в ББР поради непосредственост с премиера Бойко Борисов и с Делян Пеевски. Последният не е назван поименно, а като " Шиши " - прякор, който беше официализиран от самия Борисов.

Срещата в заведение, може да се датира към началото на септември 2018 година и от репликите сред двамата излиза наяве, че се случва по обяд. Пред " Капитал " някогашният народен представител от Национална движение „Симеон Втори" Ламбовски удостовери, че диалогът е достоверен, само че съобщи, че не знае от кого е юридически и популяризиран. Стоян Мавродиев не отговори на изпратените по мейл въпроси.
Фотограф: Капитал Запис с предистория
Скандалът с гръцките къщи на Мавродиев избухна предишното лято посред уличните антиправителствени митинги. На края на едно от регулярните facebook включвания наживо на водача на " Да, България " Христо Иванов, Ламбовски в кадър се чува да му изяснява " Изключил съм си телефона, тъй като тоя се е обадил на Маджо ". Проправителствената пропаганта опита да трансформира репликата, включваща тогавашния водач на силовата формация СИК, в етикет мутра, който да лепне към Иванов. С разплитането на историята обаче се оказа, че под " тоя " се засяга Мавродиев, а звъненето е поради неуредени финансови връзки с Ламбовски към въпросните имотни покупко-продажби. Самият Ламбовски беше позабравена фигура, само че изплува малко по-рано с роля в различен скандал -.
Тогава версията на Ламбовски можеше в огромна степен да се удостовери с.
Записът обаче дава много по-твърдо доказателство за историята по какъв начин той е продал една къща в гръцкото село Посиди на Мавродиев още до момента в който е ръководител на Комисията за финансов контрол (вероятно през 2015 г.) и втора - когато към този момент е основен изпълнителен шеф на ББР (2018 г.). Формално покупател е кипърска компания Vardesco Holdings. През лятото на 2020 (вече отхвърлен от поста в банката) Мавродиев отхвърли обвиняванията, като в изпратено до медиите писмо съобщи, че не има къща в Гърция и упрекна Ламбовски в изнудване.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР