Докато Съединените щати рапортуват за изпращането на допълнителни сили в

...
Докато Съединените щати рапортуват за изпращането на допълнителни сили в
Коментари Харесай

Le Temps: Докато Москва и Вашингтон демонстрират мускули, европейците се опитват да намалят напрежението

Докато Съединените щати рапортуват за изпращането на спомагателни сили в Европа, а Русия усилва военното си наличие покрай границите на Украйна, европейските страни се пробват да понижат напрежението в спора посредством договаряния с всички страни, написа Le Temps в публицистична публикация. По мнението на изданието, европейските политици би трябвало да показват дипломатическа досетливост и да разрешат рецесията, доказвайки на Москва и Вашингтон способността си да защитят личния си суверенитет.

Всички европейски изказвания по отношение на украинската рецесия приказват за понижаване на напрежението, отбелязва в публицистична публикация кореспондентът на Le Temps в Москва Ричард Уерли. Докато НАТО е благополучен да разгласи изпращането на няколко хиляди бойци в Румъния или Полша, а Русия, с огромното си военно наличие, продължава да поддържа интереса към сюжетите за инвазия, ловко създадени от американските разследващи организации, цел номер едно за Европейския съюз е да реализира спиране и пауза в тази „ непрестанно възходяща игра на стратегически мускули. “

Именно за понижаване на напрежението Еманюел Макрон организира към пет часа диалози с Владимир Путин в Москва в понеделник и продължи диалога във вторник с Владимир Зеленски в Киев. Намаляването на напрежението е приоритет и за немския канцлер Олаф Шолц, който посети Вашингтон в понеделник и ще посети Украйна и Русия на 14 и 15 февруари, напомня създателят.

„ Така че периодите към този момент са оптимално ясни: тази седмица европейските дипломати би трябвало да показват своята досетливост и дарба да намерят решение, може би краткотрайно, само че най-малко правдиво и задоволително за двете страни “, счита журналистът.

Дори в случай че ястребите от двете страни – и в Москва, и във Вашингтон – към момента мечтаят да се принудят взаимно да правят отстъпка, договарящите от Франция, Германия и други европейски страни би трябвало да работят за използване на „ градивна двоякост “, която може да бъде възприета от двете страни като разведряване, сигурен е създателят на публикацията.

Европейският съюз би трябвало да показва, че е кадърен да мисли и работи в връзките с Русия отвън военната логичност на НАТО, когато става въпрос за нейните жизненоважни ползи, написа кореспондентът. Що се отнася до Украйна, то Европейски Съюз би трябвало да прояви същинска взаимност и на първо място да сътвори вероятност за дълготраен мир, който след това ще бъде осъществен в границите на вярно изпълнено съглашение, в което Европейски Съюз ще се съгласи да стане поръчител.

Това е мъчно, само че реалистично и обещаващо за европейската общественост, която съумя най-малко за момента да преодолее различията си, макар разликите в енергийната накърнимост на страните членки. „ Сега дипломатите би трябвало да изпреварят генералните щабове, с техните карти и тяхните батальони “, сигурен е журналистът.

Един дипломатически съобразителен Европейски Съюз, кадърен да позволи рецесията, без да компрометира правилата си, би бил най-хубавият отговор на всеки, както в Москва, по този начин и във Вашингтон, който вижда Европа като неспособна да отбрани своя суверенитет. Седмицата, в която Путин е хазаин на Макрон и Шолц, би трябвало да служи на тази цел, заключава създателят.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР