„Докато работя над филм, не се чувствам по-различно, коментира Мария

...
„Докато работя над филм, не се чувствам по-различно, коментира Мария
Коментари Харесай

Успешна премиера за българския филм "Жените плачат" в Кан

„ Докато работя над филм, не се усещам по-различно ", разяснява Мария Бакалова преди седмица в малко изявление за сп. " Variety " по какъв начин й се е отразила непредвидената популярност след купищата влиятелни номинации и награди за Борат 2. „ Може би отговорността, която имам в този момент, е малко по-голяма, защото повече хора знаят за моето битие. "

„ Наистина е вълнуващо, че нашият български филм е селектиран за фестивала в Кан ", продължава тя във връзка премиерата на Жените плачат на Мина Милева и Весела Казакова. „ Това е план, който е от голямо значение за мен, тъй като всички работихме безрезервно. Всеки, замесен във кино лентата, отвори себе си по друг метод, с цел да изследваме героините си, сюжета, посланието. Светът би трябвало да види този филм! "

И несъмнено таман фестивалът в Кан и конкурсната му стратегия „ Особен взор " са идеалния трамплин за кино лентата на Милева и Казакова.

Филмът имаше сполучлива премиера в сряда в зала „ Дебюси " на фестивалния замък и екипът му бе изпратен с най-малко 10-минутни аплаузи на крайници.

Историята на четири сестри и споровете посред им, с майка им и дядо им са пресъздадени вълнуващо от всички актриси и от Йосиф Сърчаджиев в ролята на фамилния патриарх - осъществяване от висока класа на огромен занаятчия на българското кино.

След всеотдайната си игра като Тутар, която я направи звезда, тук Бакалова демонстрира напълно друга страна от своя гений - по-дълбока и изстрадана, а в играта й проличава високата актьорска школа, през която е минала у нас.

Засягайки значими тематики за отношението към дамите, филмът е изпълнен със обективен яд към мъжката некомпетентност и на моменти работи като плесница, а авторките му заслужават голямо почитание за куража да издигнат въпроси, които българското кино пропуща да прегледа.

Безспорен отзив за качествата на кино лентата е и фактът, че е копродукция с Франция и на съпътстващия кинофестивала в Кан кино пазар се продава от реномираната компания MK2, което сигурно ще помогне да бъде забелязан в много страни по света.

Дано и журито в стратегия „ Особен взор ", управлявано от английската режисьорка Андреа Арнолд, го оцени по достолепие.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР