Докато работниците на частното оръжейно предприятие Емко се канят отново

...
Докато работниците на частното оръжейно предприятие Емко се канят отново
Коментари Харесай

На фона на нов протест на "Емко" ресорното министерство се активизира

Докато служащите на частното оръжейно дружество " Емко " се канят още веднъж през днешния ден да стачкуват пред Народното събрание, Министерството на стопанската система прояви интензивност и изпрати до медиите утешителен мейл.

Той е във връзка отнетия преди няколко месеца лиценз на оръжейното дружество за търговия. Това е и повода служащите за следващ път да излязат на митинг, защото направената от тях продукция не може да бъде изнесена.

От ведомството, ръководено от Емил Караниколов, твърдят за следващ път, че лицензът ще бъде върнат на 6 октомври, в случай че предприятието е отстранило всички нередности, поради които бе лишен. На посочената дата ще има съвещание на Междуведомствения съвет по отбранителна промишленост и сигурност, който би трябвало да вземе решение.

Посочва се, че на 25 септември в съвета е получено писмо от Главна дирекция " Национална полиция ", в което се декларира, че отчетът от завършилите инспекции ще бъде възложен най-късно до 4 октомври. Ангажимент на съпредседателите на Съвета - вицепремиера и министър на защитата Красимир Каракачанов и министъра на стопанската система Емил Караниколов - е на 6 октомври да бъде свикано изключително съвещание, на което да бъде прегледан отчетът и в случай че нередностите са отстранени, лицензът на компанията да бъде възобновен.

Междувременно от държавното оръжейно дружество ВМЗ в Сопот също изпратиха мейл до медиите, в който пазят дейностите на страната. Наскоро таман това сдружение създаде и изнесе за контрагент поръчаната на " Емко " продукция, която остана в страната поради отнетия лиценз.

Премахването на медиатори при комерсиалните покупко-продажби във военнопромишления комплекс подсигурява както по-голяма опция за оперативна работа, по този начин и запазване на фирмената загадка. При осъществяване на своите контракти ВМЗ ЕАД - Сопот, работи с техническа документи, която е държавна благосъстоятелност, и прецизно следи за нейното потребление и разпространяване. Реализацията на продукция с качество, каквото дава държавното сдружение, може да създава единствено дружество, което има такава документи. Това се показва в известието на предприятието. Наскоро тезата за премахването на медиаторите бе стартирана от министъра на стопанската система и по-късно затвърдена от премиера Бойко Борисов.

Като доказателство за опцията да се работи без медиатори от сдружението сочат подписан контракт със сръбска компания.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР