Докато продължава войната в Украйна България очевидно няма как да

...
Докато продължава войната в Украйна България очевидно няма как да
Коментари Харесай

Росен Желязков, ГЕРБ: Ако се прави депутинизация, тя трябва да е в рамките на коалицията

" Докато продължава войната в Украйна България явно няма по какъв начин да договаря с " Газпром ". Но няма сериозен политик, който да каже " в никакъв случай повече с никого и по никакъв начин ". Това съобщи депутатът от ПГ на ГЕРБ Росен Желязков пред.

Според него има спорно държание по отношение на Русия в обединението.

" Не разбирам термина " депутинизация " изключително, когато идва от съдружен сътрудник, който седи с различен съдружен сътрудник, който явно пази по-явно ползите на Руската федерация. Тогава тази " депутинизация " би трябвало да се случи в границите на обединението ", сподели той.

Желязков попита по какъв начин се случва разминаването сред това да купуваме по-евтина газ и да има нарастване на цената на синьото гориво.

По думите му явно има рецесия на доверието, само че все още няма предпоставки за предварителни избори.

" Коалицията сега живее към момента в едно пищно блаженство. И до момента в който това блаженство не откри имплозия - вътрешни проблеми, които да я смъкват - ние не виждаме онази задоволителна обществена и социална сила, която да провокира нови избори. Хората се умориха от избори. В момента няма субекти на политическия тепих, които да подсигуряват, че ще има сериозна смяна на пластовете. Ние сме сега първа политическа мощ, само че даже това не е гаранция, че ще може да се образува устойчиво ръководство ", сподели Желязков.

Той се разгласи изрично за продължение на държавното финансиране към превозвачите, които обслужват нерентабилни, само че обществено значими курсове и съобщи, че обвиняванията в схеми са несъстоятелни.

" Докато това е аргументацията на един политик, хората ще са на улицата. Да обвиниш някого в грехове, с цел да не му решиш действителния проблем, и то да е ориентирано към публичния интерес - тъй като това е услуга от висок публичен интерес - аз не знам по какъв начин ще оправдаем прекъсването на линиите във високопланинските обитаеми места с тази обосновка ", сподели Желязков.

Желязков отхвърли изказванията за неизгодни покупко-продажби за закупуване на газ за " Столичен автотранспорт " от страна на Столична община, обяснявайки, че става въпрос за борсови покупко-продажби, а " Булгаргаз " не е откликнал на запитването за закупуване на синьо гориво.

Той прикани да не се политизира хакерската офанзива против " Български пощи " и добави, че актуалните членове на кабинета Божидар Божанов и Калина Константинова са били част от специалистите, които са съветвали държавното управление на ГЕРБ, когато управляваше в коалиция с десните партии.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР