Докато представители на държавите-членки на ЕС спореха по споразумение за

...
Докато представители на държавите-членки на ЕС спореха по споразумение за
Коментари Харесай

Русия спря газа на Германия. Пълното газово ембарго в ЕС зависи от Унгария и Словакия

Докато представители на държавите-членки на Европейски Съюз спореха по съглашение за вероятно газово ембарго против Русия, Москва спря доставките на газ до Германия през Полша по газопровода Ямал-Европа. 

Външният министър на Германия Аналена Бербок (Зелените) се е разгласи в поддръжка на ембаргото в неделя вечерта, само че представители на държавното управление на Унгария са твърдо против. Словакия също са по-скоро на страната на Унгария. Има вид, в който в пакета от наказания на ЕС да се направи изключение за Словакия и Унгария.

„ Позицията на Унгария по отношение на ембаргото за нефт и газ не се е трансформирала: ние не го поддържаме “, споделя представител на държавното управление в Будапеща на питане на Reuters. Агенцията също по този начин оповестява, че се приказва за вероятни изключения от глобите или по-дълъг временен интервал за двете страни. Амбицията на Европейската комисия, ръководена от Урсула фон дер Лайен, е да показа новия пакет от наказания на Европейски Съюз най-късно до сряда.

България също не е склонна да поддържа такава стъпка, стана ясно от изказване на премиера Кирил Петков в неделя, написа в. " Сега ". Според Петков до такова ембарго няма да се стигне поради невъзможността на няколко от страните в Европейски Съюз да понесат това, измежду които България.

В новините на западните медии, които предават за договарянията в Брюксел, обаче, България не се загатва като страна, която да е на една позиция с Унгария и Словакия. 

Относно енергийната взаимозависимост на Германия от Русия  " Шпигел " написа, че делът на съветския газ в потреблението на Германия е понижен от 35 % на 12 % от началото на войната.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР