Докато някои столични театри вече се подготвят да закрият сезона,

...
Докато някои столични театри вече се подготвят да закрият сезона,
Коментари Харесай

Трагичната история на “Мери Джейн, която вдъхновява

Докато някои столични театри към този момент се приготвят да закрият сезона, Театър 199 работи на цялостни обороти. Представления на неговата сцена ще се играят до края на юли, а до познатите ни към този момент заглавия се подрежда и едно ново.
 “Отблизо ” с Александър Сано, Башар Рахал, Луиза Григорова-Макариев и Любомира Башева с премиера в “Theatro оттук канала “
Когато Александър Сано и Луиза Григорова попаднат в любовен четириъгълник

“Отблизо ” любовта може да се окаже грубо занятие

Премиерната за Театър 199 режисура е озаглавена " Мери Джейн ". Нейн създател е една от най-известните модерни американски драматурзи - Ейми Херцог. През 2012 година тя е наградена с " Пулицър " и " Оуби " за пиесата си " 4000 благи ", която към този момент пет години е част от афиша на Театър 199. Характерно за постановките ѝ е, че базира доста от персонажите си на съответни хора. А " Мери Джейн " е може би най-личният ѝ текст, защото едно от нейните деца страда от съществено невро-мускулно заболяване, наречено немалинова миопатия.

Основната тематика на представлението е битката на една самотна майка за нейното дете и за неподозираната мощ, която тя има да се изправи против тестванията на ориста. Колкото и сложа да е житейската ѝ драма, изходът е въодушевяващ. Текстът е написан с въображение и комизъм и показва един любопитен взор върху нашето комплицирано съвремие.
 Снимка 624476

Зрителите наблюдават срещите на Мери Джейн с осем разнообразни дами, всяка от които се трансформира в нейна опора по друг метод. Освен това от всяка от тях научава по нещо за практическото справяне с другите трудности. А също и получава скъпия подарък на непредвиденото признание и на естествената ни дарба да демонстрираме угриженост един за различен.
 Снимка 624477

Историята на Мери Джейн демонстрира по какъв начин общността ни оказва помощ да се оправяме с болката, да преодоляваме страданието. А точно - посредством емпатията и хумора, които сме способни да даваме и получаваме. Те са смисъл и прояснение по пътя ни към приемането на ударите на ориста и са знак на капацитета за мощ и хубост в живота на индивида. На индивида с дребна писмен знак, на индивида, който назоваваме " елементарен ".
 Снимка 624478

За фена обликът на болното дете не е оголен. В режисираната от Максима Боева режисура вземат участие актьорите Катерина Стоянова, Ангелина Славова, Жана Рашева, Елена Телбис, Елена Хрант/Константина Георгиева.
 “Премахни от другари “ с Мария Сапунджиева, Владимир Зомбори и Анелия Луцинова с премиера в “Theatro оттук канала “
Комедия от създателя на “Шерлок ” и “Доктор Кой ” с премиера у нас

“Премахни от другари “ дава обещание да ни остави без мирис от смях

Премиерата на " Мери Джейн " е на 30 юни от 20 ч. в Театър 199 " Валентин Стойчев ". Следващите дати на представлението са 5 и 25 юли, а цялата информация за него е.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР