Докато някои хора считат яденето на насекоми за неприятно, Япония

...
Докато някои хора считат яденето на насекоми за неприятно, Япония
Коментари Харесай

Деликатеси от буболечки: Сашими от копринени буби и къри от щурци

Докато някои хора смятат яденето на инсекти за неприятно , Япония има богата кулинарна история с този тип ястия. Скакалци , копринени буби и оси обичайно се ядат в райони без изход на море, където месото и рибата са нищожни . Тази процедура се ускори на фона на дефицита на храна по време на и след Втората международна война, сподели шефът на кафене „ Таке-Ноко “ Мичико Миура.

Няколко компании , в това число японската верига пекарни Паско “, продават сладкиши и закуски, направени от брашно от щурци. Терминът „ щурци “ също стартира да набира известност в японските медии в последно време, откакто беше въведена практиката прахуляк от насекомите да се употребява в учебните обеди и закуски.

Миура описа, че кафене „ Таке-Ноко “ постоянно се оказва цялостно през уикендите. Кърито , което се готви там, включва щурци във формата на кюфтета и сушена гарнитура. Деликатното „ сашими “ е направено от обвивките на копринени буби, а върху сайдера от водни буболечки се слага цяло насекомо, за което се твърди, че има усет на скарида.

Ресторантът е основан от Такео Сайто, който основава едноименната си компания „ Такео инкорпорейтед “ преди девет години. Компанията се разраства, когато Сайто навлиза в бизнеса с пакетирани храни и стартира да предлага повече от 60 типа лакомства от членестоноги – от скорпиони до тарантули .

„ Нашата цел не е насекомите да бъдат нещо настрана, а да им се любуваме по същия метод като зеленчуците , рибата и месото “, сподели Сайто.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР