Докато някои фенове на Microsoft се безпокоят за съдбата на

...
Докато някои фенове на Microsoft се безпокоят за съдбата на
Коментари Харесай

Microsoft портва Windows 10 и Linux за свой процесор с микроархитектурата EDGE

Докато някои почитатели на Microsoft се безпокоят за ориста на обещаното мобилно устройство с два екрана, експертите на софтуерния колос са създали нещо огромно. През това време, без никакъв непотребен звук те са портвали Windows 10 и Linux за работа със личен процесор с EDGE микроархитектура, напълно друга от архитектурите на Intel, AMD и ARM.
Оказа се, че през последните няколко години Microsoft скрито е работил върху основаването на личен процесор, употребяващ напредничавата архитектура EDGE (Explicit data graph execution). При тази архитектура обособените процесорни указания се сплотяват в солидни блокове за допустимо най-бързо редом осъществяване. EDGE отстранява редица ограничавания в конструирането на чиповете и дава опция за увеличение на продуктивността стотици пъти.



Тази информация се появи предишния месец по време на мероприятие на Microsoft. На него бе обявено, че е осъществено доста сполучливо портване към EDGE на личната операционната система Windows 10. И още: на Оценка за съвместимост Linux, Busybox и FreeRTOS плюс нужните софтуерни принадлежности за създаването на приложения. Според уеб портала The Register, в плана взе участие и Qualcomm, помогнала за основаването на действително работещите чипове.



Информацията бързо бе скрита откакто инцидентно попадна в Глобалната мрежа, само че съответната уеб-страница още е в архива.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР