Докато модните диети идват и си отиват, лечебните практики за

...
Докато модните диети идват и си отиват, лечебните практики за
Коментари Харесай

Топ 5 храни за летен детокс

Докато стилните диети идват и си отиват, лечебните практики за детоксикация остават безконечни! Човек не може да подчертае задоволително значимостта на детоксикацията на тялото, в случай че я практикува единствено понякога. Експертите предлагат недояждане един път на седем до 14 дни, с цел да почиствате системата си вярно и постоянно. Като опция можете да включите сезонни храни за детоксикация, с цел да помогнете на тялото ви да изхвърли токсините.

Лятото носи редица благоприятни условия за поощряване на здравословното храносмилане, които са толкоз вкусни, колкото и лесни за включване в ежедневната ви диета. Освен безпрепятствено функционираща система, тези храни за детоксикация ще ви оказват помощ да подобрите външния ви тип с чиста, сияйна кожа и буйна и здрава коса.

Вижте този лист с най-хубавите храни за летния ви детокс и най-хубавите способи да им се насладите!

Лимони

Мислейки за детоксикация, мозъкът ви естествено се насочва към лимона, заради което и той е отпред в нашия лист. Той е бил включен в диетите за филтриране от епохи, като се има поради приятния му изострен усет и множеството изгоди за здравето, които предлага.

Лимонът има алкален резултат върху тялото, което предизвиква прочистването и възвръща естествения pH баланс на тялото. Чудесен източник на витамин С, антиоксидантната мощ на лимона се бори със свободните радикали и по този метод защищава от храносмилателни проблеми. Освен това е лек натурален диуретик, който в допълнение оказва помощ на тялото да изхвърли токсините.

Най-добър избор: вода с лимон и краставица

Джинджифил

Значителна част от аюрведичните и антични китайски медикаменти, коренът от джинджифил е известен със своите почистващи и повишаващи имунитета свойства. Консумацията на джинджифил подтиква храносмилателната система и оказва помощ за разрушаването и освобождението на натрупването на боклуци. Силен източник на антиоксиданти, този благоуханен корен е потвърдено, че облекчава запека и подуването на корема.

Най-добър избор: примес от джинджифил, куркума и мед

Цвекло

 Фреш от цвекло за детокс

Тази богата алена храна е цялостна със силата на фитонутриенти, наречени беталаини, които имат детоксикиращ резултат върху тялото. То оказва помощ на черния дроб да изхвърля токсините и химикалите по-ефективно, като по този метод предизвиква по-здрава храносмилателна система.

Най-добър избор: сок от цвекло, морков и ябълка

Зелен чай

Зеленият чай се появи като здравословен ъпгрейд през 2010 година и скоро се трансформира от нишова подмяна на елементарния чай в сериозен любимец във всяко домакинство. От отпиване на зелен чай до масажиране с пакетчета чай локално, с цел да извлечете изгоди за кожата, тази супер напитка е направила солидно място за себе си в международните съществени артикули за детоксикация и хубост и то с право.

Пълен с антиоксиданти, зеленият чай укрепва способността на организма да се детоксикира и ускорява имунната система. Той е отлично допълнение за поддържане на здравето на черния дроб, изключително при положение на консумация на алкохол.

Най-добър избор: зелен чай с лимон

Мента

Абсолютен любимец за лятна храна за детокс, ментата охлажда тялото, до момента в който прочиства храносмилателната система. Ускорява храносмилането и метаболизма, като усъвършенства притока на жлъчка в стомаха. Ментоловото масло предлага антисептични и антибактериални свойства, които успокояват неприятното храносмилане и инфектиране.

Антиоксидантните изгоди на ментата предотвратяват увреждането на свободните радикали, поддържайки тялото във форма, свежо и младо.

Най-добър избор: извара с мента

Зелето, спанакът, целината, ябълката и папаята са някои други ефикасни допълнения към този лист, които могат да оказват помощ за попречване на коремните проблеми.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР