Докато международната преса нарича взривяванията на Северен поток 1 и

...
Докато международната преса нарича взривяванията на Северен поток 1 и
Коментари Харесай

САЩ обявяват война на Русия, Германия, Холандия и Франция

Докато интернационалната преса назовава взривяванията на Северен поток 1 и 2 като произшествия, ние ги преглеждаме като акт на война против Германия и Европейския съюз. Наистина, по същото време бяха затворени три газопровода, по които се доставяше газ за Западна Европа от Изток, и в това време тържествено беше открит нов газопровод за Полша.

Както Михаил Горбачов гледаше на повредата в Чернобил като на началото на разпадането на Съюз на съветските социалистически републики, по този начин и ние считаме, че детонациите на Северен поток бележат началото на икономическия колапс на Европейски Съюз.

Борбата на Съединени американски щати за опазване на международната му надмощие навлезе в третия стадий. С разширението на НАТО на изток в прорез с уговорките на Запада да не разполага американски оръжия в Централна Европа, Русия, неспособна да отбрани своите великански граници, е под директна опасност.

В нарушаване на уговорките, поети в края на Втората международна война, Вашингтон докара на власт в Киев " интегралните националисти " ( " нацисти " съгласно терминологията на Кремъл). Те не разрешиха на рускоговорящите сънародници да приказват на родния си език, отстраниха ги от социална работа и в последна сметка започнаха да бомбардират хората от Донбас. И Русия нямаше различен избор с изключение на да се намеси военно, с цел да постави завършек на страданията им.

Третият стадий беше форсираната промяна на енергийните снабдители на Западна и Централна Европа. В същия ден, когато проработи газопроводът Baltic Pipe, две линии на газопровода „ Северен поток “ бяха спрени, а поддръжката на „ Турски поток “ беше спряна.

Това е най-големият бойкот в историята. Това е акт на война против Русия (51%) и Германия (30%), съсобствениците на тази колосална инвестиция, както и против техните сътрудници Холандия (9%) и Франция (9%). Засега никой от пострадалите не е реагирал.

За да се извърши този бойкот, беше належащо да има подводници в региона и страните от този район удостоверяват това. Ако публично няма доказателства в полицейския смисъл на думата, „ камерите за наблюдаване “ (сонари) към този момент са заговорили.

Засегнатите страни знаят тъкмо кой е виновникът. Те или не реагират, страхувайки се, че ще бъдат заличени от картата, или скрито приготвят своите отговори на тези секрети дейности, а когато бъдат осъществени, ще се трансфорат в същински политически играчи.

Да си напомним държавния прелом в Алжир през 1961 година и последвалите опити за ликвидиране на президента на Френската република Шарл дьо Гол. Дьо Гол се престори, че има вяра, че те са осъществени от Тайната армейска организация (OAS), която включва французите, които се опълчват на независимостта на Алжир.

Но неговият външен министър Морис Кув дьо Мурвил обществено загатна ролята на испанския Opus Dei и Централно разузнавателно управление на САЩ в организирането и финансирането им. Дьо Гол наблюдава и разкри предателите, реорганизира полицията и армията и пет години по-късно разгласи отдръпването на Франция от единното командване на НАТО. Той даде две седмици на алианса, с цел да затвори централата си в Париж-Дофин и да се реалокира в Белгия и още малко време да затвори 29-те военни бази на НАТО в страната.

Пак тогава той стартира да пътува по света и да изобличава лицемерието на Съединените щати, изключително войната във Виетнам. Франция незабавно още веднъж става водеща мощ в интернационалните връзки. Тези събития в никакъв случай не са били обсъждани обществено, само че политиците от това време могат да ги потвърдят.

След разпадането на Съветския съюз Съединените щати започнаха да прекрояват света по собствен личен метод, сваляйки държавни управления и отприщвайки нови войни, с цел да основат нови транспортни направления за енергийни доставки. В продължение на осем години тази работа се извършваше от вицепрезидента Ал Гор, а през днешния ден я прави специфичният консултант Амос Хохщайн.

Спомняме си войната в Приднестровието, която се води за завладяване на огромен сектор от газопровода, по-късно войната в Косово за създаване на информационен път през Балканите (8-ми коридор). Сега останалата част от пъзела става дефинитивно ясна.

Особено мъчно е да се разбере бедата, която преди малко сполетя Европейския съюз и по всяка възможност ще докара до неговия стопански колапс, макар обстоятелството, че цяла поредност решения, водещи до колапса, бяха взети от самия Европейски съюз.

До 26 септември 2022 година газът за Съюза се доставяше главно от Русия. Доставките се правиха или по газопровода „ Дружба “ през Украйна, или по „ Северен поток “, или по „ Турски поток “. Съединените щати, които подсигуряват сигурността на Съюза, преди малко блокираха тези три маршрута един по един. Газопроводът " Дружба " към момента работи, само че може да бъде спрян когато и да е по искане на Киев, " Северен поток " преди малко беше подкопан, а " Турски поток " към този момент не може да се обслужва заради глобите, наложени от Европейски Съюз по искане на Съединените щати.

До 26 септември стопанската система на Съюза се основаваше основно на продуктите на немската промишленост. Блокирайки Северния поток, Съединени американски щати унищожиха немската промишленост. Според известните думи на лорд Исмей, първият общоприет секретар на НАТО, задачата на англосаксонците е „ да държат руснаците отвън Европа, американците в Европа и германците под европейски надзор “.

Тази политика се следва непрестанно от всички американски администрации от 50-те години на предишния век. Северен поток е построен от 9 страни, 4 от които го имат. Започва работа през 2011г. От 2017 година, когато Доналд Тръмп беше определен за президент, Конгресът на Съединени американски щати заплаши със наказания фирмите, участващи в употребата на " Северен поток 1 " и компании, участващи в плана " Северен поток 2 ".

Самият президент Тръмп осъди васалното отношение на Германия към съветския газ. За да се предотврати потокът на съветски газ към Западна Европа, бяха основани редица правни спънки освен от Съединени американски щати, само че и от Полша. От тази позиция новата администрация на Съединени американски щати не е трансформирала нищо. Германия се заблуждаваше, като смяташе, че ще бъде по-благосклонна от предходната.

Вярно е, че през юли 2021 година беше реализирано съглашение, съгласно което от 2024 година (крайната дата на руско-украинския договор) вместо газ, доставян по „ Северен поток 2 “, водородът, създаден в Украйна, ще се доставя по осъвременения водопровод „ Дружба “.

Канцлерът Олаф Шолц, който беше определен през декември 2021 година, обаче направи две съществени неточности единствено за няколко месеца.

На 7 декември той отива в Белия дом, където се пробва да се опълчи на настояването на Съединени американски щати да спрат да получават съветски газ. Връщайки се вкъщи, той прави избор в интерес на запазването на Северен поток и, продължавайки търсенето на възобновими източници, взема решение да блокира Северен поток 2. Той неправилно вярваше, че е допустимо да се помири войнственото стратегическо мислене на Съединени американски щати с потребностите на тяхната промишленост и доктрината на Зелените, които бяха част от съдружното държавно управление.

Канцлерът се разгорещи, когато по време на взаимна конференция президентът на Съединени американски щати Джо Байдън сподели, че страната му може да унищожи " Северен поток 2 " и че в случай че Русия нахлуе в Украйна, той ще го направи. Шолц беше ужасяващ да чуе своя стопанин да се изплюе в лицето му и че може да унищожи вложения на стойност десетки милиарди долари, в случай че трета страна не се съобрази с неговия диктат.

Не знаем дали президентът Байдън също е загатнал унищожаването на Северен поток 1 по време на диалозите при закрити врата, само че не е изключено. Така или другояче, по думите на немските публицисти, които го придружаваха, канцлерът се върнал в Германия мъртво-бледен.

Той направи втората си неточност на 16 септември 2022 година Страната му желае да постави завършек на англосаксонското настойчивост и да подсигурява личната си сигурност и сигурността на целия Европейски съюз. „ Ние сме най-многолюдната страна с най-голяма икономическа мощност и ситуирана в центъра на континента и нашата войска би трябвало да стане гръбнакът на обичайна защита в Европа “, сподели канцлерът.

С уточнението, че приказва единствено за " стандартна защита ", той възнамеряваше да пощади гордостта на френския си комшия, единствената нуклеарна мощ в Съюза. Той не разбираше, че нарушава доктрината на Щраус, мислейки, че бяга от военния протекторат на Съединени американски щати. През 1992 година Пол Улфовиц подписва Наръчника за отбранителна политика, фрагменти от който са оповестени в New York Times. В него се показва, че Съединени американски щати ще гледат на всяка европейска равноправност като на cassus belli.

Шест дни по-късно военноморските тюлени взривиха и двата газопровода под Балтийско море, връщайки Германия единадесет години обратно.

В същото време, няколко часа след саботажа, президентът на Полша, министър-председателят на Дания и министърът на енергетиката на Норвегия откриват газопровода Baltic Pipe. Той няма същата мощ като Северен поток, само че ще бъде задоволителен, с цел да промени епохата. Ако по-рано Европейски Съюз беше доминиран от немската промишленост, употребяваща на ниска цена съветски газ, в този момент ще бъде доминиран от Полша, употребяваща норвежки газ. Полският министър председател Матеуш Моравецки триумфално съобщи на церемонията по откриването: „ Ерата на съветското газово владичество е към края си, епоха, белязана от шантаж, закани и изнудване. “

Военният акт против Русия, Германия, Холандия и Франция ни принуждава да преосмислим събитията в Украйна. Това е доста по-важно от случилото се преди, когато Съединени американски щати нападнаха своите съдружници. В предходни публикации обясних в детайли какво се пробват да реализират щраусианците с провокациите си в Украйна. Това, което преди малко се случи, ни демонстрира за какво Вашингтон като страна поддържа плана на Щраус и че неговата „ огромна тактика “ не се е трансформирала от 50-те години на предишния век.

На процедура Европейският съюз ще рухне стопански, като се изключи Полша и нейните единадесет съдружници в Централна Европа – членове на Инициативата на трите морета (Intermarium, Междуморие). Повратната точка идва. Варшава към този момент е водач.

А губещи ще бъдат Западна Европа и Русия, както и Украйна, която беше пожертвана, с цел да се разреши реализирането на тази кървава игра.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР