Докато издирването на оцелели при пожара на ферибота, пламнал в

...
Докато издирването на оцелели при пожара на ферибота, пламнал в
Коментари Харесай

След кошмара в Йонийско море: Допускат пожарът да е заради късо съединение


Докато издирването на оживели при пожара на ферибота, горящ в петък в Йонийско море, продължава, в медиите се завъртяха и евентуалните аргументи за случая.
Още по темата
Както знаем, към момента са в неопределеност 10 души, седем от които българи. Повечето наши сънародници към този момент са се прибрали в България. Интубираният българин, който е в болница, е нормализиран, само че остава под лекарско наблюдаване, а другият, който беше настанен в болница, е напуснал непринудено лечебното заведение, заяви Българска национална телевизия.

Късо съединяване поради неприятно положение на елементите, захранващи хладилните ремаркета

Според ръководителя на Съюза на българските транспортни служащи, който е бил на ферибота няколко часа преди пожара, разяснява пред, че кабелите на елементите, които зареждат хладилните ремаркета, по негови наблюдения са в окаяно положение и е допустимо да е станало късо съединяване.

" Корабът има четири гаража, събира към 180 камиона. Първите четири палуби на кораба на гаражни, най-ниската е под равнището на водата, първата палуба е на водната линия. До последно, даже до момента в който слязох, течаха ремонтни действия, подменяше се инсталацията и на асансьорите в самия ферибот ", описа Стамболийски.

Освен това по думите му, както и на други български водачи, паркирането на транспортните средства във ферибота ставало на доста близко разстояние - на не повече от 10 см, а това прави отварянето на вратите на транспортните средства невероятно. Освен това доста от водачите предпочитали да остават да спят в кабините на самите камион, поради мръсотията в корабните каюти.

Според различен водач обаче - Георги Присадов, е неразрешено да се спи в камионите и всички са били длъжни да нощуват в каюта на кораба. Освен това при камионите по думите му е тясно и задушно. Пред той споделя и друго - че избавителните лодки са били претрупани.

" Мисля, че долните две лодки няма по какъв начин да се качат, по тази причина бяхме много претрупани, повече в сравнение с събира лодката, само че всички хора, които бяха извън, ги качиха ", добави Присадов.

Забавяне на границата от българска страна

Николай Христозов, който е провел прибирането на сънародниците ни, описа, че избавените пасажери са прекарали над 4 часа на границата с Гърция. Освен това от българска страна желали да им вършат спомагателни проби, което е изнервило водачите след забавянето.

Тъй като водачите са останали без документи, Христозов прикани за бързо напредването на този въпрос: " Това значи, че техните фамилии, които разчитат напълно на тях, ще стоят, без да имат финансови благоприятни условия през тези месеци, до момента в който те не работят ".

" Най-големите вреди са двамата индивида, които липсват. Оценката на материалните загуби възлиза на към 15-20 млн. лв. ", пък описа Илиян Филипов, притежател на транспортната компания, чиито водачи бяха избавени. 33 от камионите на компанията са били на борда на горящия ферибот.

Труден достъп до информация

Синът и дъщерята на един от търсените - Димитър Бояджиев, пък описват пред, че нямат достъп до информация за татко им. " За момента никой никаква информация не дава, Чакаме отговор от Морската администрация. Казаха ни, че по обяд ще има информация ", споделят Янита и Кристиян. " Никой не е виждал татко ни, нямаме отговор от никой, а българските управляващи чакат информация от нас ", прибавя обезпокоената щерка. Двамата не са съумели да се свържат и на горещата линия, дадена от българските управляващи за информация.

Директорът на пресцентъра на външното ни министерство Митко Димитров по-рано сподели пред, че МвнР и Министерство на вътрешните работи са в контакт с околните на седемте души, които са оповестени са търсене.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР