Докато има пандемия пенсионерите ще получават добавка от 50 лева,

...
Докато има пандемия пенсионерите ще получават добавка от 50 лева,
Коментари Харесай

Пенсионерите с добавки по 50 лв. докато има пандемия, а индексация – после

Докато има пандемия пенсионерите ще получават добавка от 50 лв., а по-късно ще има индексация разгласи в понеделник министър председателят Бойко Борисов, който посети село Лесидрен при обиколката си в Ловешка област.

Борисов попита пенсионерите в селото дали си получават добавката от 50 лв., която към този момент трети месец държавното управление отпуска като антикризисна мярка поради пандемията от Covid-19. " Не може по едно и също време да индексираме пенсиите и по 50 лв. да даваме, тъй като това са по 108 милиона лв. на месец. Щом свърши пандемията ще индексираме и пенсиите ", уточни той. Борисов изясни, че въпросът е бил обсъждан със синдикатите и обществения министър и е преценено, че и изплащането на добавки, и индексацията " идват нанагорно ".

По-рано общественият министър Деница Сачева заяви, че се разискват няколко разновидността във връзка с пенсиите в бюджета за идната година и следва до началото на октомври да бъде определен един от тях. Междувременно бе оповестено, че.

Обсъжданите разновидности за пенсиите бяха да се продължи с изплащането на добавките по 50 лева; да се преизчислят пенсиите, отпуснати до 2015 година, което би обхванало 1 100 000 пенсионери или да се преизчислят всички пенсии с смяна в самостоятелния коефициент.

Различните разновидности варираха сред 1.2 милиарда и 3.8 милиарда лв. в допълнение годишно.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР