Докато хиляди българи помагат на украинските бежанци, като ги приемат

...
Докато хиляди българи помагат на украинските бежанци, като ги приемат
Коментари Харесай

Защо се наложи бежанци да бъдат изведени от къща за гости в Русе, където бяха настанени

Докато хиляди българи оказват помощ на украинските бежанци, като ги одобряват в къщите си, купуват им храна и ги наемат на работа, то други са решили да завоюват от страданието на хората и да получат пари от страната .

Ако в украинските разрушени градове шетат мародери, то в мирна и слънчева България започнаха да се появяват тарикати, подготвени на всичко за държавните 40 лв. . Такъв образец е къщата за посетители " Рибката “ в град Мартен, на към десетина километри от Русе . Нощувката там коства тъкмо 10 лв., само че притежателят й Пламен Митев е решил да изкара 360 на вечер около украинските бежанци .

" Държавата като цяло има позитивно отношение към украинските жители, които идват в България. Също и в обществото настройките са позитивни. Всеки се пробва да помогне, само че има и такива случаи. По отношение на глобите за такива случаи те на първо място би трябвало да бъдат ориентирани към притежателя и оператора на съответния обект ". Това изясни в изявление за предаването " Преди всички " на стратегия " Хоризонт " юрист Николай Колев, доцент в Нов български университет :

" Има държавни органи, които реализират надзор. Това не е единствено съответната община или структурите на Държавната организация за протекция на бежанците, Министерство на туризма и неговите органи. Така или другояче тази обстановка, която породи в България и освен, изобщо в цяла Европа, ни завари неподготвени, освен нас, само че и Европейският съюз ".

Цялото изявление с юрист Николай Колев можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР