Докато Гърция се подготвя за сезона на летните пожари, властите

...
Докато Гърция се подготвя за сезона на летните пожари, властите
Коментари Харесай

В Гърция започна сезонът на горските пожари

Докато Гърция се приготвя за сезона на летните пожари, управляващите не изключват нищо във връзка с аргументите за първия огромен подобен в покрайнините на Атина, написа англоезичното електронно издание на гръцкия вестник " Катимерини ".

Междувременно министърът на климатичната рецесия и гражданската отбрана Христос Стилианидис предизвести за идно " тежко лято " въз основа на метеорологичните прогнози за района на Източното Средиземноморие, който се смята за " гореща точка " на климатичната рецесия.

" Все още сме първоначално и задачата е да смекчим последствията от всички нови феномени, произлизащи от климатичната рецесия ", добави той.

Огънят в първия горски пожар за лятото стартира в предградието на Атина Ано Вула в събота и се популяризира в южното предградие Глифада, като провокира напрежение измежду локалните управляващи, които са разграничени от остаряла омраза.

Председателят на Съюза за отбрана и развиване на планината Имитос (SPAY) и кметът на община Елиники-Аргиропули, Янис Константатос, съобщи, че мястото, където е почнал пожарът, в границите на община Глифада, не е разчистено от SPAY тази година, защото общината е напуснала сдружението.

От своя страна кметът на Глифада Георгиос Папаниколау твърди, че SPAY в никакъв случай не е правил редовно разчистване на гората в региона.

" Напуснахме SPAY, тъй като им давахме по 130 000 евро на година без резултат. SPAY непрекъснато доказваше неспособността си да отговори ", сподели Папаниколау. " Разчистването, осъществено от общината, е в ход. Точката, откъдето е тръгнала обаче, се намира на 500 метра от селището в региона на Имитос. Това не е една от точките, които почистваме ", добави той.

В понеделник се разгоря и пожар в региона на Коринт, за който се допуска, че е стартиран от рухване на гръмотевица. В преодоляването му участваха 45 пожарникари, противопожарен аероплан и два хеликоптера. Беше овладян и пожар в региона на Перахора, край Атина, още веднъж благодарение на самолети и хеликоптери.

Отделно тази нощ се възпламени и фабрика за пластмасови произведения в Астропиргос, още веднъж край столицата, който провокира опасения за атмосферно замърсяване. Предполага се, че той също е зародил от рухване на гръмотевица върху индустриалните пространства.

След седмица на високи температури се чака Гърция да бъде наранена от дъждове, стихии и даже градушки в някои райони през цялата седмица заради атмосферен фронт на ниско налягане, който сега се завихря над Западно Черно море и ще доближи Гърция в средата на седмицата, предизвести Националната метеорологична работа (EMY) в ексклузивен бюлетин в понеделник.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР