Докато децата ни са още малки, много внимаваме за хранителния

...
Докато децата ни са още малки, много внимаваме за хранителния
Коментари Харесай

Как лесно и питателно да храним детето, когато тръгне на училище

Докато децата ни са още дребни, доста внимаваме за хранителния им режим. Още с първите пюрета се стремим да им даваме уравновесена и добре подбрана храна, да е питателна и разнообразна.

С годините обаче, “хватката” като че ли се отпуска и позволяваме на децата си повече независимост в избора на храна.

В учебна възраст те към този момент са надалеч от нас през целия ден и храненето им зависи от техните лични избори. За жал, колкото и да сме говорили у дома за нездравословните и потребните храни, надали има възпитаник, който да съблюдава тези препоръки.

Истината е, че в ученическия интервал децата порастват извънредно бързо. Със същата скорост, с която порастват и кърмачетата. А с цел да са здрави и умни по време на този избухлив напредък, децата ни имат потребност от постоянен хранителен режим. Ето какво би трябвало да включва той.

Храни, богати на калций за костите

Изключително значимо е да се одобряват сирене, извара, кисело мляко. Те са богати на калций, по този начин нужен за растежа на костите. За благополучие, към този момент има доста богат избор в огромните вериги като Kaufland, тъй че можете да предложите на децата си разнородни млечни артикули.

 храна кауфланд Kaufland

Храни, богати на омега 3 за мозъка и имунната система

Рибните артикули са от изключителна значимост за детското развиване. Те би трябвало да участват постоянно в менюто под друга форма. Избирайте сьомга, звук или скумрия, те се подготвят елементарно и децата ги обичат.

Съдържат доста значимите за мозъка и имунната система Омега 3 мастни киселини.

Много плодове и зеленчуци за същински здрави деца

 дете учебно заведение храна Istock

Сигурни сме, че няма потребност да припомняме за какво всички би трябвало да ядем доста плодове и зеленчуци. На щандовете на Kaufland можете да намерите над 280 типа плодове и зеленчуци - както локални сезонни по този начин и екзотичните папая, авокадо, звезден плод. Нарязани на кубчета и поставени в кутия за храна, те се трансформират в приятна закуска в огромното междучасие.

А какво да вършим със сладкишите?

На първо място дано ви успокоим - децата изгарят захарта доста по-бързо от възрастните. Така че в действителност нещо сладко понякога няма да им навреди. Важното е да е в действителност единствено понякога и у дома да се храните здравословно.

 храна кауфланд Kaufland

Другият трик, който можете да приложите, е като разрешите на детето единствено да си избере сладкишите от Kaufland . Вие ще го насочите към тези с по-малко захари, към протеиновите и овесените десерти или към тези от пълнозърнесто брашно.

И не забравяйте шишето с вода. Жадно дете урок не учи ;)
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР