Докато актуализацията на бюджета се гласуваше на първо четене в

...
Докато актуализацията на бюджета се гласуваше на първо четене в
Коментари Харесай

Какво се случи в парламента, докато течеше протестът -

Докато актуализацията на бюджета се гласуваше на първо четене в зала, протестиращите обсадиха постройката на Народното събрание. След това депутатите от Политическа партия, Демократична България и Българска социалистическа партия си потеглиха умерено, само че част от народните представители от Има Такъв Народ, Движение за права и свободи и " Възраждане " се оказаха барикадирани вътре.

Събитията довечера припомнят на " Нощта на белия рейс " през 2013 година, когато ръководещите се оказаха блокирани в Народно събрание. Протестите тогава още веднъж бяха на фона на гласуването на актуализацията на бюджета.

Към 21:44 ч. в Народно събрание останаха депутати от три от общо четирите опозиционни партии. Малко преди 22 ч. " Възраждане " излезе от Народно събрание, а публицистите бяха помолени да излязат от постройката.

OFFNews беседва с част от депутатите, които останаха в Народното събрание, както и с представителите на изпълнителната власт, които до по-рано също бяха тук.

Мирослав Иванов : Вот на съмнение и избор на нов ръководител на Народно събрание ще има, само че идната седмица

Мирослав Иванов, зам.-председателят на Народно събрание и сега заместващ Никола Минчев, съобщи, че вотът на съмнение и изборът на нов ръководител на Народното събрание ще се гласоподават идната седмица, а не в неделя, както желаят от новосформираното болшинство.

Той изрази вяра, че народните представители от Има Такъв Народ ще се вслушат в моралния си компас и ще надскочат страха.

Иванов съобщи, че Политическа партия може да издигне нов претендент за председателското място.

Асен Василев : Няма значение кое държавно управление ще извършва бюджета

Вицепремиерът Асен Василев изрази удовлетворение, че трите бюджета минаха през пленарна зала сполучливо. Той сподели още, че надява да се създадат рационални оферти сред двете четения.

" Няма значение кое държавно управление ще извършва бюджета, бюджетът се прави за хората ", добави той.

Лена Бориславова : Отговорните хора да се причислят към " Промяната "

Началникът на политическия кабинет на държавното управление Лена Бориславова сподели пред публицисти в Народно събрание, че се надява депутатите да заемат виновна позиция към жителите, а не към мними политически водачи. Тя прикани народните представители да се причислят към " Промяната ".

Корнелия Нинова : Предсрочните избори са най-лошият вид

„ Това значи да оставим страната на прага на есента или на зимата в неустановеност, в политическа неустойчивост, не дай Боже, без парите за пенсионери, аграрни производители, млади фамилии и служащи. Това е най-лошият вид “, добави Нинова пред публицисти в коридорите на Народното събрание.

По мотив отстраняването на Никола Минчев от поста ръководител на Народното събрание вицепремиерът сподели, че това е „ пирова победа “.

Мустафа Карадайъ : Бързаме с вота на съмнение, тъй като се купуват депутати

" Мафията пазари народни представители. И сътрудници от други парламентарни групи се оплакват, че има преса. Току-що разбрах, че през днешния ден е имало SMS-и, закани, напън, подкупи. Мафията завладя властта и се пробва да завладее и страната. Обаче сега властта на закулисието няма болшинство в Народно събрание " - заяви Карадайъ.

Той дефинира митинга като " церемониал ".

Тошко Йорданов : Кирил Петков и отцепниците не престават да сплашват наши депутати

" Кирил Петков и негови хора не престават да тормозят депутати от „ ИТН “ да изоставен групата...Днес, до момента в който течеше дебатът за Никола Минчев, Кирил Петков, седейки на столчето за министър-председателя, се счупи да написа SMS-и на наш народен представител ", заяви председателят на ПГ на Има Такъв Народ.

На въпрос по какъв начин ще разяснява дейностите на протестиращите, които го освиркаха и замериха с предмети, Йорданов отговори, че хората са били подведени от това, че има коалиция сред Има Такъв Народ, ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане ".

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР