Докъде бихте стигнали, ако сте наясно, че любимият ви човек

...
Докъде бихте стигнали, ако сте наясно, че любимият ви човек
Коментари Харесай

Мъж с незарастващи рани търси болница. До къде бихте стигнали? СНИМКА 18+

" Докъде бихте стигнали, в случай че сте наясно, че обичаният ви човек ще изгуби един крайник, два крайници или живота си? Докъде бихте стигнали, когато скрито ви подшушнат на ухо: " Не хранете огромни очаквания! " Тези въпроси задава Мария Георгиева, която споделя за борбата за здравето на своя брачен партньор.

Жената търси болница за обзор на мъжа, който е застрашен от загуба на крака, само че и споделя за челния си конфликт с българското опазване на здравето. " В комплицираните кръстопътища на българските клинични пътеки, знаците и сигналите водят само към пропастта, а спасението на давещите се е в ръцете на самите даващи се ", написа Георгиева.

Лекар може да прегледа мъжа, само че Мария Георгиева твърди, че наши лечебни заведения нямат процедура да позволяват задграничен експерт на преглежда на тяхна територия. Така тя още веднъж търси кабинет за 11 януари 2023 година.

Но по какъв начин се стига до тази обстановка и от какво страда нейната половинка? Историята почнала с злополука през 2016 година. 38-годишният мъж бил блъснат от кола на пешеходна пътека. В случая получава и две дребни рани на подбедриците. Те обаче не заздравяват, а в противен случай - стават все по-големи, като другите лекувания просто не дават резултат. През пролетта на 2022 година положението на мъжа се утежнява внезапно, а болките стават още по-големи.

Тогава дамата се свръзва с задграничен експерт, който предлага да прегледа пациента в болница, по път - когато пътува от Истанбул към Виена. Това обаче се оказва сложна задача.

" Естествено, първо се обърнах към онази клиника, в която последно лежа за осем дни и отговор липсва. После получих информация, че българските лечебни заведения нямат такава процедура - да одобряват пациент, че да го преглежда непознат експерт. Българските лечебни заведения, които наподобява са не запомнили, че тяхна съществена функционалност е осъществяване на дейностите по опазване на здравето! ", написа Мария Георгиева.

Жената не знае по какъв начин да продължи и показва недоумението си от системата. " Как да обясня на този експерт, че комплицираните операции и превръзки на страшните рани се вършат у дома през ден, защото манипулационните са единствено за незабавни случаи?
Как да обясня на този експерт, че ние българите се спасяваме сами и поединично, и набираме средства посредством DMS, което за минал пълнолетието човек е на ръба на задача невъзможна! Е, до къде бихте стигнали, с цел да спасите обичан човек? ", пита тя.

Вижте цялата нередактирана история, споделена в мрежата от Мария Георгиева:

" Търси се... БОЛНИЦА за 11.01.2023 г. Постът съдържа фотоси с шокиращо наличие! Споделете!

Докъде бихте стигнали, в случай че сте наясно, че обичаният ви човек ще изгуби един крайник, два крайници или живота си? Докъде бихте стигнали, когато скрито ви подшушнат на ухо: " Не хранете огромни очаквания! "?

В естествените страни, когато има комплициран медицински случай, експертите сами се търсят един други, обменят опит и работят в името на човешкото здраве! Тук водеща е клиничната пътека, а след нея и персоналното его. В комплицираните кръстопътища на българските клинични пътеки, знаците и сигналите водят само към пропастта, а спасението на давещите се е в ръцете на самите даващи се!
*****
(Финансовата помощ не е главния зов на този пост, само че в случай че решите - данни в края на текста.)
*****
" Уважаеми докторе, пиша Ви от България, Пловдив. Преди години прочетох по какъв начин сте оказал помощ за бездомно куче да възвърне кожата си.

Нуждая се от помощ за моя брачен партньор, който е на 38 години. През 2016 година претърпява пътно транспортно произшествие - автомобил го блъска на пешеходна пътека. Получава дребни, охлузни рани на двете подбедрици.

При първия обзор му е направена рентгенова фотография и не се вижда строшаване. Раните не зарастват, стават все по-големи и все по-дълбоки, през днешния ден са страшни. Предприети са доста лекувания, само че нищо не оказа помощ. Няма диабет. Няколко пъти беше открита бактерията clebsiela pneumoniae, един път - Escherichia coli и Pseudomonas aeruginosa, които след това не бяха доказани в идващите проучвания.
През юни 2021 година предприехме лекуване с бактиграс и налагане на раните с пчелен мед. Това оказа помощ доста, по- дребната рана, на десния крайник, се сви до 31.12.2021 година до размер 2 х 2 сантиметра и чакахме цялостно зарастване. През януари боледува, евентуално от Ковид, след което от 2.03.2022 година видяхме внезапно утежняване. Раните започнаха да се разрастват с 2 сантиметра при всяка превръзка и нищо не можеше да спре процеса... Бяха направени 4 курса гентамицин, по лекарско наставление. (Гентамицин е юридически и преди) Миризмата стана доста неприятна.

Посетихме доста лечебни заведения, само че ни връщаха като тежък случай. Отидохме и в София, предложиха ни превръзки на Хартман, които не помогнаха. Опитахме и с бактериофаги " Секстафаг ", доставени от Русия и Грузия. Спряхме гниенето с йодасепт, след което влезе в болница. Там почистиха два пъти раните хирургически и антибиотик Vankomicin.

Подобрение имаше единствено за 8 дни, след което още веднъж се утежни. От болничното заведение изписаха превръзки с бактиграс, мед и инсулин, само че това не оказа помощ. За некрозата - интрасайд гел, което също не оказва помощ. В момента вършим промиване с натриев хлорид 0.9 %, превръзките с бактиграс и дермазин. Антибиотикът е клиндамицин. В болничното заведение изрекоха подозрение за васкулит, за остеомиелит. Посетихме ортопед, който сподели, че през 2016 година е имало строшаване, което не са видяли.
Той изпитва доста жестоки болки и пие 5 типа болкоуспокояващи дружно, като ги редува - аналгин, флексистад (ибупрофен), трамалгин, декскетопрофен, диклофенак, от доста месеци. За стомаха медикаменти също. За разреждане на кръвта -ксарелто. Има тромбоза.
Прилагам фотоси от превръзки на 18.12.2022 г (тогава съм снимала) и давам линк към епикриза, рентген, микробиология и други.
Моля Ви, помогнете ни да се оправим с този смут! "
*****
Само след няколко часа получих отговор в смисъл, че докторът - експерт по незарастващи рани, ще лети от Истанбул към Виена и може да направи междинна спирка в София или Пловдив, с цел да прегледа пациента! Иска координати на летището и на болничното заведение.
Естествено, първо се обърнах към онази клиника, в която последно лежа за осем дни и отговор липсва.

После получих информация, че българските лечебни заведения нямат такава процедура - да одобряват пациент, че да го преглежда непознат експерт. Българските лечебни заведения, които наподобява са не запомнили, че тяхна съществена функционалност е осъществяване на дейностите по опазване на здравето!

*****
Трябва ли да обясня на този експерт, който като видя фотосите и приложените документи единствено след няколко часа се ангажира със случая и реши да ни пристигна тук, на крайници, че ще бъде надалеч по-възможно българският пациент, който не може да стои повече от 10 минути на краката си, да стигне до Истанбул или до Виена, в сравнение с да бъде прегледан в пловдивска болница, където така и така не го желаят!?

Как да обясня на този експерт, че комплицираните операции и превръзки на страшните рани се вършат у дома през ден, защото манипулационните са единствено за незабавни случаи?
Как да обясня на този експерт, че ние, българите, се спасяваме сами и поединично, и набираме средства посредством dms, което за минал пълнолетието човек е на ръба на задача невъзможна!

Е, до къде бихте стигнали, с цел да спасите обичан човек?



 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР