Доживотен затвор без право на замяна получи 21-годишният Мартин Трифонов,

...
Доживотен затвор без право на замяна получи 21-годишният Мартин Трифонов,
Коментари Харесай

Доживотен затвор без право на замяна получи Мартин, убил дете от село Сотиря /снимка/

Доживотен затвор без право на подмяна получи 21-годишният Мартин Трифонов, който бе приет за отговорен за убийството на седемгодишната Кристин от сливенското село Сотиря.
Сливенският областен съд му наложи още присъда от двайсет години затвор за опит за обезчестяване и 10 години за блудничество с малолетно дете. На майката, бабата и дядото на детето наказаният би трябвало да заплати общо 600 000 лв. за нанесени неимуществени вреди, предава Българска телеграфна агенция.
Наказанието ще бъде изтърпявано при първичен специфичен режим. В петнайсетдневен период присъдата може да бъде обжалвана пред Бургаския апелативен съд.
Адвокат Сиво Сивов, който съставлява частните ищци - роднините на детето съобщи, че това е първата присъда след смяната в закона за кратко правосъдно разследване. По думите му, това ще бъде наставление за нарушителите и те ще имат образец за тежестта на закона. Милка Георгиева, която е баба на убитата Кристин, благодари на хората, които поддържаха с подписки и мирни митинги измененията в закона и уточни, че в случай че получи пари от компенсацията, ще ги подари на деца в потребност.
Престъплението бе осъществено на 15 август, като Трифонов бе хванат след съвсем 24-часово търсене на идващия ден и бе ранен откакто оказал опозиция.
Случаят доби необятен публичен отзив, като на няколко митинга и бдения жители желаеха анулация на съкратеното правосъдно разследване и съумяха да трансформират закона.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР