Доходите от трудове правоотношения на хора под 26 години да

...
Доходите от трудове правоотношения на хора под 26 години да
Коментари Харесай

Предвиждат разширяване на понятието трудови правоотношения

Доходите от писания правни отношения на хора под 26 години да не се таксуват са налози. Това оферират от Българска социалистическа партия сред първо и второ четене като промени в Закона за налозите върху физическите лица.

Освен това необлагаеми да бъдат и месечните приходи по трудови правни отношения до линията на беднотия. За идната година се чака тя да стане 526 лв..

На първо четене в закона депутатите приеха бакшишите да бъдат облагани с налог.

Промените предвиждат чуждестранните физически лица да бъдат облагани по реда на Закона за налозите върху физическите лица единствено за приходи с източник в България.

Въвеждат се и нормативно приети разноски за приходите от продажба или подмяна на финансови активи, в това число виртуални карти – 10% при определянето на облагаемия приход от продажба или подмяна на финансови активи и задгранична валута. Виртуалните валути пък се дефинират като финансов актив.

Според друга промяна работодателите ще би трябвало да дават информация за необлагаемите доходи (бел. от ред. – ваучери за храна, командировъчни, пътни средства за сметка на работодателя, квартирни пари и други). Целта е да се откри действителния приход от за осъществения труд и да се избегне заплащането на част от заплатата под формата на " необлагаем приход “.

Със законопроекта се планува и разширението на понятието " трудови правни отношения “, като се прибавя и наемането на хора, без да е подписан трудов контракт. Идеята е да се прекъсне " прикриването “ на сключването на цивилен контракти за укриване на действителния размер на облагаемия и осигурителния приход, като се внасят такива с по-малък размер.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР