Договорка на БСП с ГЕРБ ще бъде унищожителна за БСП.

...
Договорка на БСП с ГЕРБ ще бъде унищожителна за БСП.
Коментари Харесай

Антон Кутев: Въпросът за коалиция между ГЕРБ и БСП не стои


Договорка на Българска социалистическа партия с ГЕРБ ще бъде унищожителна за Българска социалистическа партия. Въпросът за коалиция с ГЕРБ няма по какъв начин да стои. В това бе безапелационен депутатът от Българска социалистическа партия Антон Кутев пред БНР.

Той счита също, че президентът не е избързал с оповестяването на кандидатурата си за втори мандат. По думите му тази кандидатура е безспорна. Масова е и поддръжката в Българска социалистическа партия за Румен Радев, а управлението „ несъмнено има тактически проекти “ и по тази причина изчаква.

Не виждам в Българска социалистическа партия някой да има съществени съмнения по отношение на поддръжката. Огромното болшинство от членовете на Българска социалистическа партия са за президента. Нещата са на масата и не виждам какво може да загуби Българска социалистическа партия от това, добави той.

Антон Кутев счита, че разногласията в Българска социалистическа партия по листите за идните парламентарни избори не са били „ на идеологическа и смислена основа, а по процедурата “ и добави, че „ някои хора прекалено много се увличат по процедурите “.

От 30 водачи на листи 20 са над 50-годишни – там съществено подмладяване няма, само че ръководителят на партията желае да работи с по-млади хора, изясни той.

Кутев дефинира като рисковано слагането на хора от гражданската квота на второ място в листите, визирайки София, Пловдив, Перник и Видин.

В по-къси листи като видинската и пернишката това лишава локалната организация от посланичество. Като в листата нямаш локален, по какъв начин мотивираш хората да вземат участие? Трябва да се вложат особени старания в тези региони, където на второ място има гражданска квота, разяснява Кутев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР