Договори на обща стойност близо 20 млн. лева получиха 35

...
Договори на обща стойност близо 20 млн. лева получиха 35
Коментари Харесай

Близо 20 млн. взеха малките фирми за внедряване на иновации

Договори на обща стойност близо 20 млн. лв. получиха 35 предприятия, включени в аварийния лист по процедура "Подкрепа за внедряване на нововъведения в предприятията " на Оперативна стратегия "Иновации и конкурентоспособност " 2014-2020 година /ОПИК/, към Министерство на стопанската система.

През месец юни след решение на Управляващия орган на ОПИК бе очакван спомагателен запас от 19 673 750,95 лв. по процедурата за плановите оферти, за които не е достигнало в началото избраното финансиране. Фирмите са от категория "микро и дребни предприятия ", сполучливо минали оценката и получили 78.5 точки и повече.

"Политиката на Министерство на стопанската система ще продължи да бъде фокусирана върху нововъведенията като главен фактор за повишение на добавената стойност в стопанската система ", разяснява министър Караниколов. След извършеното наддоговаряне по процедура "Подкрепа за внедряване на нововъведения в предприятията " са подписани общо 151 контракта с обща стойност на предоставената БФП – 114 860 780 лв..

Целта на процедурата е да се даде фокусирана поддръжка на българските предприятия за повишение на иновационната активност в тематичните области на Иновационната тактика за умна специализация /ИСИС/. Изпълнението на плановете, подкрепени по процедурата, следва да доведат до пазарна реализация на артикул /стока или услуга/ или внедряване на развой.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР