Договореното временно примирие за евакуацията на цивилното население от два

...
Договореното временно примирие за евакуацията на цивилното население от два
Коментари Харесай

Хуманитарният коридор от Мариупол не работи


Договореното краткотрайно помирение за евакуацията на цивилното население от два украински града не се съблюдава, а самата евакуация е спряна. Киев и Москва се упрекват взаимно за неуспеха.

Гъст облак пушек се издига над жилищен регион в Мариупол след съветска бомбардировка

Оръжията трябваше да спрат за няколко часа, с цел да може. Но в региона сраженията не престават, предават осведомителните организации. Евакуацията е спряна, за което и двете страни в този спор се упрекват взаимно.

Още никой не е евакуиран
Редакцията предлага
Сутринта съветското военно министерство разгласи краткотрайно помирение за Мариупол и. То трябваше да разреши на цивилното население да напусне региона на бойните дейности през контрактуваните филантропични коридори. Евакуацията обаче е била спряна от съображения за сигурност, така съветският обстрел на града продължава, настояват градските управляващи в Мариупол. Те упрекнаха съветските военни, че не са спазили обещанието си. Като се базира на външното министерство в Москва, организация РИА заяви, че още никой не е бил евакуиран от Мариупол и Волноваха.

На собствен ред съветската страна упрекна украинците за провалената евакуация. Външният министър Сергей Лавров съобщи в Москва, че украинските управляващи не разрешавали на жителите да изоставен града. Още през цялото време на това, което Москва назовава " специфична военна интервенция " Русия била подготвена да обезпечи филантропични коридори, акцентира Лавров. Според него съветските елементи били атакували единствено военни цели.

Коридорът води към Запорожието

Според постигнатата договореност, жителите на Мариупол трябваше да могат - проведено с рейсове или с персоналните си коли – да изоставен града, съобщи кореспондентката на ARD Палина Милинг. Планираният филантропичен кулоар е бил дълъг към 220 километра и е водел на югозапад към Запорожието. От региона също се оповестява за сражения, които обаче не са толкоз трагични, както тези в Мариупол.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР