Договорено е увеличение с три пъти на броя на служителите

...
Договорено е увеличение с три пъти на броя на служителите
Коментари Харесай

Увеличават три пъти служителите на „Фронтекс“ по българо-турската и българо-сръбската граница

Договорено е нарастване с три пъти на броя на чиновниците на Фронтекс по българо-турската и българо-сръбската граници, оповестиха на брифинг на Граничния контролно-пропускателен пункт „ Капитан Андреево “ шефът на Фронтекс Ханс Лейтенс и министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, откакто инспектираха през днешния ден работата на службите на пункта с Турция и защитата на „ зелената граница “, оповестява Българска телеграфна агенция.

България е доста значим наш сътрудник и от 20 март т. година у вас ще има сред 500 и 600 чиновници на организацията в допълнение, посочи Лейтенс. Той добави, че на всяка потребност от поддръжка за защита на границата ни като съоръжение – да вземем за пример коли, ще бъде отговорено и те ще бъдат задоволени.

Като шеф на Европейската организация за гранична и брегова защита (Фронтекс), мога да подсигурявам цялостна поддръжка за България в процеса на присъединение към Шенгенското пространство и в защитата на границите, заяви още веднъж Ханс Лейтенс.

Получихме извънредно висока оценка за битката ни против незаконната миграция, господин Лейтенс изрази и своята цялостна поддръжка за нашето приемане в Шенген и по сухопътните граници до края на годината, съобщи и министър Стоянов. Той увери, че е реализиран спад на опитите за незаконно прекосяване на границата с към 70 % в съпоставяне със същия интервал предходната година, което е била и една от тематиките на диалога с Лейтенс.

На журналистически въпрос за сигнали против несъразмерна приложимост на мощ при случаи на мигранти по границите ни министър Стоянов отговори, че спрямо 2021 и 2022 година през предходната година те са изключителна необичайност. Установени са пет такива случая, посочи Стоянов и уточни, че по всички са взети дисциплинарни и наказателни ограничения, като има осъдени административно чиновници.

Спазването на главните права е доста значим въпрос. Ние пазим освен границите, само че и европейските полезности, разяснява тематиката и Лейтенс. Сред новите попълнения ще има и експерти по спазването на човешките права. При сигнали ще се обръщаме към българските управляващи за следствие, разясни Лейтенс, като акцентира още един път, че България има доста значима роля в защитата на външните граници на Европейски Съюз.

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР