Договорът за придобиване на многофункционален модулен патрулен кораб за Военноморските

...
Договорът за придобиване на многофункционален модулен патрулен кораб за Военноморските
Коментари Харесай

Каракачанов бърза до изборите с договорите за милиарди за кораби и бойни машини

Договорът за придобиване на многофункционален модулен патрулен транспортен съд за Военноморските сили може да се случи в интервала сред 1 ноември и 15 ноември. Това предвижда зам.-министърът на защитата Анатолий Величков, представен от БГНЕС.
Той изясни, че планът е на стадий подготовка на отчет за министъра на защитата, който след това би трябвало да бъде импортиран в Министерския съвет

В момента междуведомствената работна група, чийто ръководител е Величков, изготвя протоколите от договарянията с определения претендент - немската компания " Люрсен ".

Финализираме тези диалози поради и на това, че получихме уведомление от Министерството на финансите с дата края на предходната седмица, че средствата, които са планувани в централния бюджет в размер на 171 млн. за тази година, следва да бъдат препланирани с началото на 2021 година, разясни зам.-министърът.

По негови думи, в случай че до края на месеца завърши преговорният развой и бъде направен отчетът на министъра, в края на септември той ще бъде импортиран в Министерския съвет за разглеждане.

По моя неофициална информация, съвсем на 100% съм сигурен, че и трите компании ще предложат и двата кораба да се строят в България

Относно плана на Сухопътни войски за придобиване на съществена бойна техника за създаване на батальонни бойни групи от състава на механизирана бригада Величков съобщи че, са пред отваряне на ценовите предложения.

Той напомни, че междуведомствената група е оценила за сходство по тактико-техническото задание, че дават отговор двама от претендентите. Техните ценови оферти ще бъдат отворени в интервала, в който ще се организира и военното ревю " Хемус " в Пловдив.

Според зам.-министъра контракт по този план ще има през пролетта следващата година.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР