Договорът между Община Пловдив и Европейски пътища“ за реконструкцията на

...
Договорът между Община Пловдив и Европейски пътища“ за реконструкцията на
Коментари Харесай

Прекратяват договора за ремонта на Кукленско шосе, остава с разбито платно и стара ВиК мрежа

Договорът сред Община Пловдив и „ Европейски пътища “ за реконструкцията на Кукленско шосе ще бъде преустановен, разгласи зам.-кметът по строителство Пламен Райчев. Ремонтът на входно-изходната артерия стартира през 2019 година, като до момента бяха осъществени два стадия от него – от надлез „ Родопи “ до ул. „ Скопие “, както и западното платно от ул. „ Скопие “ до табелата на града.
Прочетете още
Третият стадий обаче втора година не може да стартира. Причината е неспазеният ангажимент на ВиК – Пловдив. При откриването на поръчката за 6 млн. лв. през 2019 година в нея не бяха заложени полагането на тръбите. Идеята бе от водното сдружение да доставят гратис ВиК детайлите.  Това обаче по този начин и не се случи и до през днешния ден.

„ Дълго чакахме ВиК – Пловдив за тези тръби, настрана договорът към този момент е на 4 години и цените са напълно разнообразни. Нямаме друга алтернатива, с изключение на да прекратим контракта “, сподели Райчев.

До момента са усвоени към 3,5 млн. лв. за ремонта на Кукленско шосе. Освен остатъка от 2,5 млн. лв. се очакваше и индексация от към 1 млн. лв. по контракта. Това обаче няма да се случи и двете страни ще прекратят уговорките си.

Градските управляващи не желаеха да стартират и тази година реконструкцията поради множеството поправки в регион „ Южен “. Така след прекратяването на контракта източното платно ще остане в същия му тип, както и остарялата ВиК мрежа, която непрекъснато дава повреди.

Очаква се в идващия мандат да се направи нова поръчка и да се довърши ремонта. Това надали ще стане по-рано от края на 2024 година и то при изискване, че ремонтът е приоритет на новата градска администрация.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР