Договорът е от стратегическо и икономическо значение за страната, увери

...
Договорът е от стратегическо и икономическо значение за страната, увери
Коментари Харесай

Росен Христов ще съди Денков за клевета заради обвиненията за договора с „Боташ“


Договорът е от стратегическо и икономическо значение за страната, увери някогашният длъжностен министър

Изявленията на постоянния кабинет са цялостна измама и невиждана клюка, съобщи някогашния длъжностен министър на енергетиката Росен Христов в утринния блок на Нова телевизия. Той разгласи, че в най-кратък период завежда дело за клюка против акад. Денков. Не дава отговор на истината, че договорът с „ Боташ “ бил неблагоприятен, че сме нямали достъп. 

„ Напротив договорът е от стратегическо и икономическо значение за страната. Бяхме поздравени от всички наши сътрудници от Европа до Съединени американски щати. Контрактът дава достъп до инфраструктура, газопреносна мрежа и терминали, тъй че ние да доставяме от Съединени американски щати. Алтернативи на този контракт няма - с изключение на турските на съветския газ. По време на тяхното ръководство вървяха да се молят терминал по терминал “, изясни Христов.

Вчера министър председателят Денков съобщи, че служебното държавно управление не е договорило задоволително защитни клаузи и България не получава достъп до турската газопреносна мрежа. Като в това време „ Боташ “ има цялостен достъп до българския газов пазар и газопреносна мрежа, даже ще има опция да доставя артикул на крайни клиенти, като на практика може да измести напълно „ Булгаргаз “.

Българската държавна компания би трябвало да заплати милиарди левове за целия период на контракта от 13 години, даже в случай че не успее да контракти количества полутечен природен газ, съобщи още Денков по време на брифинга в Министерски съвет.

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР