Договор за наема на два мециниски хеликоптера, които поръча служебното

...
Договор за наема на два мециниски хеликоптера, които поръча служебното
Коментари Харесай

Договор за наема на 2 медицински хеликоптера няма и няма да бъде подписан

Договор за наема на два мециниски хеликоптера, които поръча служебното държавно управление няма подписан и няма и да бъде. Това се разбра от думите на министъра на превоза Георги Гвоздейков пред Би Ти Ви. Колегата му - министъра на опазването на здравето че ще предложи договорът да бъде преустановен без значение от следствията.

Гвоздейков през днешния ден изясни, че извършената процедура, по която този месец трябваше да бъдат доставени две машини на така наречен изсъхнал лизинг, допуска контракт с доставчика да се подпише, когато бъде обезпечено финансирането.

Разказа, че въпросът е бил обсъждан в Министерския съвет и изводът е, че все още страната няма абс никаква подготвеност да подпише подобен контракт, тъй като е в интерес на изпълнителя, а не на възложителя.

От думите му се разбра, че не е осъществена предварителната работа и по тази причина няма смисъл да се заплаща за машини, които няма да може действително да се употребяват и ще костват по 1 млн. лева месечно. Към момента са построени площадки за кацане в лечебни заведения в София, Пловдив, Варна и Плевен, само че са нужни още 12.

Обясни, че за момента желанието е да се върви по първичния проект отпреди служебното държавно управление - с доставка на един медицински хеликоптер през декември, който да се употребява за образование и тренировки до момента в който се построява цялата система и в очакване да бъдат доставени поръчаните 6 нови хеликоптера до 2025 година

Преди да стане министър Гвоздейков бе шеф на сдружението, което да дава отговор за здравната помощ по въздуха и което бе закрито от служебния кабинет.

Министърът увери, че макар спрените процедури по доставка на нови влакове, то до година и половина чака да се извърши проекта, съгласно който от Пловдив до Бургас ще се стига за час и половина. През седмицата да не дава повече пари за планове, в случай че не се извършват. Закана му бе по адрес на Национална компания " Железопътна инфраструктура ", която желае пари за планове, само че не е усвоила отпуснатите й за предишна година.

" Асен Василев даде явен знак, че би трябвало да работим с високи темпове и транспарантно, тъй че съответно срокът няма да успеем да спазим, тъй като има доста процеси, които би трябвало да бъдат приключени. Но до година и половина може би ще можем да осигурим това предпочитание на Василев ", разяснява министърът.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР