Догодина ние ще имаме най-големия дефицит в последните години, добави

...
Догодина ние ще имаме най-големия дефицит в последните години, добави
Коментари Харесай

Александър Томов: Безпрецедентен хаос, очаква ни тежка 2023 година

Догодина ние ще имаме най-големия недостиг в последните години, добави той

" Това е безпорядък, който аз не съм виждал 33 години. Безпрецедентен безпорядък, който към този момент поради самите депутати, които сега дебатират, страната ще бъде изправена през доста тежка 2023 година. Очертават се безподобни неща, свързани с популизъм, неведение, само че следващата година ние ще имаме най-големия недостиг в последните години. Има действителна заплаха да влезем в дългова серпантина ", сподели водачът на " Българска Социалдемокрация - Евролевица " проф. Александър Томов в студиото на.

По думите му служебният бюджет е направил груба неточност с невнасянето на бюджета.

" Те споделиха, че в случай че внесат бюджет, ще стартира наддаването, тъкмо противоположното - щеше да има систематизация на дебата, права, информация какъв брой е дефицитът. Винаги е имало параметри, които са се заявявали пред нацията, имаме бистрота. Сега никой не знае какво става. Проблемът е какви ще бъдат капиталните инвестиции следващата година, какъв ще бъде растежът, каква ще бъде инфлацията ", добави проф. Томов.

Той се притеснява, че може да се стигне и до обстановката, в която да ни откажат дълг, или да се стигне до доста огромно оскъпяване.

" Това значи, че ние обричаме децата си на драма. На това, че те ще би трябвало да заплащат и че може да влезем в недостиг, който ние няма да може да плащаме. При доста висок недостиг и очертаваща се инфлация от 7-8% - ние няма да бъдем признати в еврозоната. Това значи ново отделяне и ново несъгласие. Ние на 1 януари 2024 година еврозона няма да забележим, тъй като от 2 по общо 4 индикатора ние не отговаряме ", разяснява още специалистът.

И разясни, че Конституцията не прави разлика в отговорностите на служебния и постоянния кабинет.

" Служебният кабинет ще носи отговорност за това нещо, каквото и да се случи, тъй като бяха длъжни да внесат бюджет. Последствията ще бъдат усетени по-късно, когато се види, че по съществени посоки няма да стигат парите. Това може да се случи с учебни заведения и лечебни заведения ", добави проф. Александър Томов.

Според него би трябвало да има нови политически партии: " Необходими са радикални промени, това не може да продължава по този начин. Никога не съм виждал подобен безпорядък, споделям го с голямо омерзение. "
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР