Доброволците получиха сертификатиДоброволци от ДФ АСЕНЕВЦИ“ съвместно с доброволци от

...
Доброволците получиха сертификатиДоброволци от ДФ АСЕНЕВЦИ“ съвместно с доброволци от
Коментари Харесай

ДФ „Асеневци“ в съвместно обучение с доброволци от Румъния

Доброволците получиха документи

Доброволци от Държавна фирма „ АСЕНЕВЦИ “ взаимно с доброволци от доброволните формирования към общините Чавдар, Златица и Столична община участваха в взаимно образование на български и румънски доброволци в образователен център в с. Белица, общ. Тутракан, обл. Силистра за преодоляване на бедствия.

Обучението се организира по отношение на осъществяване на план ROBG 332 „ JOINT VOLUNTEERING FOR A SAVER LIVE ” /Съвместно доброволчество за по-добър живот/. Организатори на образованието бяха Националната асоциация на доброволците в Република България, ГДПБЗН и сродни организации от Република Румъния. Освен доброволците от българска страна присъединяване взеха и доброволци от Румъния.

Учебните модули включваха – Осъществяване на трансгранично съдействие в битката с следствията от бедствия. Оповестяване за нуждата от прекосяване на границата за реализиране на намеса/участие в изключителни обстановки в трансграничната зона; Гасене на пожари – съществени уреди и уреди за гасене на пожари. Изграждане на шлангови линии и гасене на пожари в разнообразни условия – практическа работа; Оперативна отбрана при наводнения. Изграждане и подсилване на насипи и защитни уреди. Видове възли употребявани при избавителните действия. Спасителни и неотложни възстановителни работи при наводнения. Евакуация на търпящи злополучие при наводнения. Мерки за безопасност; Търсене и избавяне на потърпевши. Основни способи и способи за търсене и избавяне на потърпевши при сривания. уреди и съоръжения; Търсене и избавяне на потърпевши при сривания. ограничения за сигурност.

За присъединяване в образованието доброволците получиха документи. Проведеното образование спомогна за повишение на теоретическата и практическата подготовка на доброволците, обменени бяха потребни практики от присъединяване на доброволците в действия по ограничение на бедствия.

Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР